Θέμα: «Παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου στον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Περαίας (Π.Ο.Σ.Π) στη Μακεδονία από τον Μάκη Ευαγγέλου με την υποστήριξη της προέδρου και μελών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ»

 

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου στον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Περαίας (Π.Ο.Σ.Π) στη Μακεδονία, από τον εκπαιδευτικό και ερευνητή Μάκη Ευαγγέλου.

Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον στις εγκαταστάσεις του Π.Ο.Σ.Π παρουσιάστηκαν οι χοροί, τα τραγούδια, τα έθιμα και οι ενδυμασίες της Σάμου, με την πολύτιμη υποστήριξη της προέδρου Ευαγγελίας Μαρκουλή και μελών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

Η Σαμιώτικη αποστολή απόλαυσε την εξαιρετική υποδοχή από τους Μακεδόνες φίλους μας, ενώ όλοι μαζί γλέντησαν σε μια μοναδική βραδιά που οργανώθηκε από τους οικοδεσπότες.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συγχαίρει τον Μάκη Ευαγγέλου για τη μοναδική παρουσίαση της Σαμιώτικης παράδοσης, ενώ ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του Ευαγγελία Μαρκουλή και τους Μαρία Παρουσίνα, Νίκο Σβερκίδη, Αντώνη Φτενογιάννη, Χριστίνα Τασκούδη, Δέσποινα Λιτσάκη, Μπόνα Στάθη, Έλενα Στάθη, Ειρήνη Ντόβα, Θανάση Ντόβα, Δημήτρη Μιχωλό, Λευτέρη Ευαγγέλου και Γιώργο Κοντογεωργίου για την πλαισίωση της αποστολής.

Ευχαριστεί επίσης το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας και τους χοροδιδασκάλους του, τόσο για τη θερμή υποδοχή όσο και για τη ξενάγηση και τις υπέροχες στιγμές που χάρισαν στη Σαμιώτικη αποστολή, καθώς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το σεμινάριο.

Τέλος, ευχαριστεί την ΧΟΡΟΡΑΣΗ για το υπέροχο φωτογραφικό υλικό.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ κλείνοντας σήμερα τα 9 χρόνια από την ίδρυση του, είναι περήφανος για την προσφορά του στα τοπικά δρώμενα και τη διάδοση της Σαμιώτικης, Ικαριώτικης και Φουρνιώτικης παράδοσης.

 

 

Εκ του Δ.Σ.
του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ