Ο Αναπληρωτής Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, ΑΡΧΙΠΥΡΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΔΟΥΔΗΣ, μεταξύ 8 και 11 Δεκεμβρίου 2022, με πενταμελή αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου και επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Στάντζο Γεώργιο,  επισκέφτηκε το Ζιντελφίνγκεν πόλη της Γερμανίας και συμμετείχε σε συσκέψεις του Δήμου Ζιντελφίνγκεν για θέματα Πολιτικής Προστασίας, τόσο στις εγκαταστάσεις του Δήμου, όσο και στις εγκαταστάσεις της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών για την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, αλλά και στο πλαίσιο της συνέχειας μιας συνεργασίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, η οποία εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2022, με την δωρεά από μέρους του Δήμου Ζιντελφίνγκεν και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Ζιντελφίνγκεν, δύο Πυροσβεστικών οχημάτων για λογαριασμό Εθελοντικών Οργανώσεων της Σάμου.

Παράλληλα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζιντελφίνγκεν, παρακολούθησε και άσκηση ετοιμότητας, σε σενάριο ολικής διακοπής ενέργειας στην πόλη.

Στην διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία και την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις και τεχνογνωσία με την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και να παρακολουθήσει από κοντά τις καθημερινές δραστηριότητες των Πυροσβεστών.

Τέλος, σημειώθηκε η βούληση και των  δύο πλευρών, Εθελοντές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζιντελφίνγκεν να επισκεφτούν την Σάμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, προκειμένου να εκπαιδευτούν στο αντικείμενο της κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών.