Σε σύσκεψη στο Δήμο Δυτικής Σάμου συμμετείχε ο Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης  τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του στο νησί. Παρουσία του Βουλευτή του νομού, των δύο δημάρχων του  νησιού αλλά και φορέων του τουρισμού αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της δυτικής Σάμου με τον Δήμαρχο Αλ. Λυμπέρη να ενημερώνει τον κ. Φραγκάκη για τις ιαματικές πηγές του Ποταμίου που μπορούν  να αποτελέσουν  μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Του ζήτησε να υπάρξει η αναγνώριση τους από τον ΕΟΤ  ως φυσικός πόρος για να μπορέσει να προχωρήσει η αξιοποίηση τους.

Επίσης ζητήθηκε από τον Γ.Γ του ΕΟΤ  να υπάρξει παρέμβαση  στο Υπουργείο Εσωτερικών για Νομοθετική ρύθμιση που θα περνά στη δικαιοδοσία του Δήμου  Δυτικής Σάμου το έργο του Βιολογικού στον Όρμο Μαραθοκάμπου  που βρίσκεται στα δικαστήρια εδώ και μία δεκαετία αλλά και το Κολυμβητήριο που μπορεί να λειτουργήσει.

Ο κ. Φραγκάκης ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προώθηση του Δήμου με τον κ. Φραγκάκη να  αναφέρει ότι έχουν γίνει πολλά παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο νεοσύστατος δήμος και λόγω του σεισμού. Ως  μια ακόμη προοπτική για την ανάπτυξη  μίας εναλλακτικής μορφής τουρισμού, του συνεδριακού , έθεσαν την ύπαρξη  του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τέλος λίγο πριν αναχωρήσει από το Καρλόβασι ο Γ.Γ του ΕΟΤ ξεναγήθηκε στο Μουσείο Βυρσοδεψίας  όπου συζητήθηκε πως μπορούν να εξευρεθούν τρόποι αξιοποίησης των βυρσοδεψίων και πως μπορεί να αλλάξει χρήση  καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη βιομηχανική.

Ο κ. Φραγκάκης στην συνέχεια μετέβη στην Μητρόπολη Σάμου όπου συνομίλησε με τον Μητροπολίτη για τις προοπτικές ανάδειξης της Πολιτιστικής κληρονομιάς, των μοναστηριών και πως μπορεί να  αναπτυχθεί περισσότερο ο θρησκευτικός τουρισμός στην Σάμο.