Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για τη Σάμο και συγκεκριμένα για την επιβολή τοπικού lockdown στο άμεσο μέλλον λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στο νησί. Ο κ. Νίκος Στεφανής, Διοικητής του Γ.Ν. Σάμου, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή στις «Στις 10 με τόνο» της Βιολέτας Τριπόδη στους 99,8 fm, καθησύχασε τους κατοίκους για τη μη εφαρμογή του mini lockdown και επισήμανε τη σημασία της μάσκας για την ατομική προστασία. «Ερχόμαστε από μια καλή τουριστική περίοδο για τη Σάμο. Εμείς δεν είμαστε για lockdown, μόνο αν τα νούμερα γίνουν περισσότερα. Έχουμε απομονώσει τα κρούσματα. Τους ασυμπτωματικούς δεν μπορείς να τους εντοπίσεις. Μόνο αν έρθουν μόνοι τους. Η χρήση της μάσκας είναι το Α και το Ω».

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Σάμου γνωστοποίησε τη διασωλήνωση μιας ασθενούς από την Σάμο η οποία είναι θετική στον κορονοϊό. «Διασωληνώθηκε η γυναίκα από την απλή κλινική covid πριν από λίγο. Έχει βγει και ξαναμπαίνει. Δεν κινδυνεύει».

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ελλείψεις προσωπικού του νοσοκομείου του νησιού τονίζοντας τις συνεχείς προκηρύξεις για νέες ειδικότητες ιατρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αλλαγή  οργανογράμματος που δίνει τη δυνατότητα στο νοσηλευτικό ίδρυμα για πρώτη  φορά να προσλάβει γιατρούς ειδικοτήτων που δεν υπήρξαν ποτέ στο νοσοκομείο όπως του γαστρεντερολόγου. Ήδη χθες προκηρύχτηκε η θέση Γαστρεντερολόγου – Επιμελητή Α΄ και ΩΡΛ – Επιμελητή –τρια Α΄

Οι ιατροί που θα καταλάβουν τις θέσεις αυτές θα έχουν δικαίωμα να αιτηθούν διαμέρισμα στους κοιτώνες του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες  για τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο. «Ξεκινάει κάτι καλό για το νοσοκομείο μας. Όλα στο δημόσιο δεν γίνονται  από την μια μέρα στην άλλη. Θέλουν χρόνο. Το αιμοδυναμικό είναι στο πλάνο μας για υλοποίηση» τόνισε ο κ. Στεφανής.