Για την νεότερη κατάσταση του κορωνοϊού στον Νομό μας μίλησε ο κ. Νίκος Στεφανής, Διοικητής Γ.Ν. Σάμου, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» της Βιολέτας Τριπόδη στους 99,8 fm.

Ο κ. Στεφανής, αναφέρθηκε στη σταθερότητα του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων. «Οι νοσηλείες είναι ίδιες. 4 στην απλή κλινική covid-19 και 4 στη ΜΕΘ. Επειδή έχουν ανοίξει τα σχολεία, ίσως, έχουμε μεγαλύτερα φορτία»

Ακόμα, τόνισε την προσέλευση ατόμων από εχθές στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού για την τρίτη δόση του εμβολίου. «Έχουμε φτάσει σε μεγάλο αριθμό. Έχουν ξεκινήσει και τα άτομα για την τρίτη δόση. Προσωπικά, την άλλη βδομάδα θα κάνω την τρίτη δόση όχι γιατί είμαι Διοικητής αλλά γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα».

Τέλος, ο κ. Στεφανής, αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, πρόσθεσε ότι «έχουν βγει και άλλα άτομα σε αναστολή. Αλλά έχουμε 2 ανακλήσεις στη Σάμο και 3 στην Ικαρία».