Από την 1η Σεπτεμβρίου πολλοί εργαζόμενοι των Νοσοκομείων -υγειονομικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό- που αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Παρόμοια εικόνα, επίσης, παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου με το 10%, περίπου, του προσωπικού να απομακρύνεται από τις θέσεις του σύμφωνα με τον Νίκο Στεφανή, Διοικητή του Γ.Ν.Σ., μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» της Βιολέτας Τριπόδη στους 99,8 fm. «Περιμένουμε την τελευταία ώρα. 20, 30. Δεν με ικανοποιεί ότι και να σας πω. Είναι χαμηλό το ποσοστό. Είναι χαμηλό το ποσοστό, λιγότερο από το 10% του προσωπικού. Γιατρός είναι μόνος ένας».

Επίσης, ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στο τρόπο κάλυψης των κενών που θα προκύψουν μετά την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης. «Το νοσοκομείο έχει 400 άτομα προσωπικό. Ποτέ μην λες ποτέ. Χρειαζόμαστε και άλλο προσωπικό σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός, όχι ο υποχρεωτικός. Αν το κράτος, οι διαδικασίες, πάνε γρήγορα, νομίζω, σε 10 μέρες θα λυθεί το θέμα. Θα το καλύψουμε μεταξύ μας».