Στη δημοσιότητα δόθηκαν ειδικότερα όλα τα νέα ονόματα που περιλαμβάνονται στα γαλάζια ψηφοδέλτια (πλην φυσικά του Επικρατείας) ώστε οι νέοι υποψήφιοι να μπορούν το Πάσχα να ξεκινήσουν και επισήμως τις εξορμήσεις στις περιφέρειες όπου θα διεκδικήσουν την εκλογή τους.

Όσον αφορά στη Σάμο, η τριάδα που θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι ο εν ενεργεία Βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος και η ιατρός, διευθύντρια του αιματολογικού – μικροβιολογικού νοσοκομείου Σάμου Βασιλική Ευστρατίου.

Από τη ΝΔ τονίζουν ότι το 50% του συνόλου των υποψηφίων “θα είναι νέα πρόσωπα, χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.”

Το κυβερνών κόμμα επισημαίνει επίσης ότι η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων της ΝΔ είναι τα 44 έτη.