Σε μια καλά συντονισμένη και ταυτόχρονα σεμνή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 27 Αυγούστου, στο Πυθαγόρειο, στους φιλόξενους χώρους του Art Space Pythagorion, η παρουσίαση της πορείας του σκανδιναβικού tour operator Apollo ενώ βραβεύτηκαν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Σάμου στις κατηγορίες 3, 3+ και 4 αστέρων.

 

Οι κ.κ. Ν. Κατρακάζος, Γ. Κυριαζής και Δ. Κυριαζής
Η έναρξη της εκδήλωσης από τον κ. Δ. Κασμιρλή

Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 19:30 με σύντομο εισαγωγικό χαιρετισμό από τον κ. Δημήτρη Κασμιρλή του Rhenia Tours και προέδρου του Συνδέσμου Ναυτιλιακών και Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου, δίνοντας το λόγο στην εμπορική διευθύντρια του Apollo κα Hornewall που ταξίδεψε από τη Σουηδία για τη σημερινή παρουσίαση. Με καταγωγή και ρίζες από Σουηδία και Ελλάδα μίλησε σε άπταιστα ελληνικά, εξηγώντας τη μέχρι σήμερα πορεία του ομίλου που αυτήν τη στιγμή είναι ο 2ος μεγαλύτερος στην Ευρώπη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ιδρύθηκε από Έλληνα επιχειρηματία, τον κ. Φώτη Κωστούλα, που στη συνέχεια πούλησε την εταιρεία για να επιστρέψει στην Ελλάδα από τη Σουηδία, όπου ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και την ποδοσφαιρική ομάδα του «Παναιτωλικού».

Η κα Hornewall με τον κ. Ν. Χριστουλάκη

Η κα Hornewall παρουσίασε όλες τις παραμέτρους, τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές, που όσον αφορά τη χώρα μας και ιδιαίτερα τη Σάμο, παρουσιάζουν πάντα θετικό πρόσημο. Το Apollo κινείται σε μία αγορά άνω των 25.000.000 κατοίκων, αφού μιλάμε για τις χώρες Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Δανία, οι οποίοι, ξοδεύουν κατά μέσο όρο, πάνω από το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους για ταξίδια διακοπών. Παρεμβάσεις με ενδιαφέροντα στοιχεία κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είχαμε και από τον contract manager του Apollo Travel Group στην Ελλάδα κ. Νίκο Χριστουλάκη.

Ευχαριστίες και στην αρχιτέκτονα κα Πένη Πετράκου, υπεύθυνη του ιδρύματος  Schwarz, που παραχώρησε  το χώρο της εκδήλωσης
Οι βραβεύσεις

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ακολούθησε η βράβευση των ξενοδοχείων του νησιού μας για τις κατηγορίες 3, 3+ και 4 αστέρων.

Κατηγορία 3***

Χρυσό με 9,6 βαθμούς Olympia Village

Ασημένιο μοιράστηκαν, λόγω ισοψηφίας, τα Anthemis και Panorama με 8,7 βαθμούς

Χάλκινο με 8,5 βαθμούς Agrilionas

Κατηγορία 3***+

Χρυσό με 9,7 βαθμούς Archangelos Village

Ασημένιο με 8,8 βαθμούς Princessa Riviera Resort

Χάλκινο με 8,4 βαθμούς Mykali

Κατηγορία 4****

Χρυσό με 8,5 βαθμούς Arion

Ασημένιο με 8,2 βαθμούς Samaina Inn

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο, όπου προσφέρθηκε ποτό και σνακ σε ένα πλούσιο μπουφέ προσφορά του εστιατορίου ΕΛΙΑ , οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη της εταιρείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Ν. Κατρακάζος, ο δήμαρχος Σάμου κ. Μ. Αγγελόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ. Κυριαζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ε. Μαυρατζώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Κυριαζής καθώς και ο διευθυντής της Fraport στο αεροδρόμιο Σάμου κ. Καραδήμος.

ΠΗΓΗ ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ