ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Αγίου Κηρύκου πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον ν. Σάμου Σταμάτης Βαρδαρός. Συναντήθηκε με την Γυμνασιάρχη κα Μαρία Τσαμπή και με τον Λυκειάρχη κο Στράτο Λακιό, ενώ συνομίλησε και με εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων.

Ο κος Βαρδαρός ξεναγήθηκε στο προβληματικό κτηριακά σχολικό συγκρότημα και κατανόησε πλήρως την ανησυχία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, καθώς η εισροή υδάτων από την ταράτσα του κτηρίου διαβρώνει τις οροφές και κάποιες κολώνεςτων πιο κάτω ορόφων.Το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που προέρχονται από εμφανείς κατασκευαστικές αστοχίες που δεν αντιμετωπίστηκαν πριν δοθεί σε χρήση στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του αναφέρει: «Είναι απολύτως αναγκαίο ναδιασφαλιστείη έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και η χωρίς χρονοτριβή υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών, προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα. Άλλωστε η συντήρηση και λειτουργικότητα των σχολικών συγκροτημάτων απαιτεί σταθερό πλαίσιο χρηματοδότησης και σε καμία περίπτωση δεν χωρά η λογική των voucher (επιταγών εκπαίδευσης) που υπόσχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επόμενη κυβερνητική της θητεία. Η λογική των voucherστην εκπαίδευση (κάθε μαθητής παίρνει μία επιταγή με την οποία αγοράζει εκπαιδευτικές υπηρεσίες) όπου χρησιμοποιήθηκε οδήγησε σε υποχρηματοδότηση των μικρότερων και απομακρυσμένων σχολείων και τελικά σε συρρίκνωσή τους. Αυτό θα είναι η κατάληξη για τα σχολεία των νησιών μας. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές που ψηφίζουν για πρώτη φορά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία και για λόγους δημόσιας παιδείας»