Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά και τις νέες αποκαλύψεις που ρίχνουν περισσότερο φως στο πολυδαίδαλο σκοτεινό σύστημα που είχε δρομολογηθεί με ευθύνη του Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη από το κοινό κέντρο παρακολουθήσεων που είχε στηθεί από την ΕΥΠ και τους χειριστές του Predator.

Όπως αποκαλύπτει το insidestory και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, είχε τεθεί και η ίδια υπό παρακολούθηση μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Σκάνδαλο υποκλοπών / Πρωτοφανές – Καλούν μέλη της ΑΔΑΕ ως ύποπτα σε διαρροή κρατικών μυστικών

Η εισαγγελέας Βλάχου έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς αδιακρίτως έβαζε την υπογραφή της για την παρακολούθηση δεκάδων χιλιάδων πολιτών με τη γενική και αόριστη αιτιολογία ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Να σημειωθεί ότι το άκρως σημαντικό εύρημα για την παρακολούθηση της εισαγγελέως της ΕΥΠ, προέκυψε από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η λεγόμενη λίστα Μενουδάκου εκτός από την εισαγγελέα της ΕΥΠ, περιλαμβάνει ακόμα 91 πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του Predator, μεταξύ των οποίων, οι Νίκος Δένδιας,  Γιώργος Γεραπετρίτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γενικοί γραμματείς υπουργείων όπως η Άννα Στρατινάκη του υπουργείου Εργασίας.