Υπό κατάληψη τελεί  το ΕΠΑ.Λ Σάμου  από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Σήμερα 150 μαθητές του ψήφισαν υπέρ της συνέχισής  της. Ο μαθητής της 2ης τάξης  και εκπρόσωπος του δεκαπενταμελούς Γιώργος Καραμήνας ,μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του 2000fm  ” στις 10 με  τόνο” της Βιολέτας Τριπόδη .Αναφέρθηκε στα αιτήματα τους  που αφορούν στην κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και στην μη συγχώνευση των τμημάτων  και  τοποθέτηση καμερών  στις σχολικές αίθουσες.

Επίσης είπε, πως οι μαθητές δεν συμφωνούν στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που θέλει την έναρξη της διδασκαλίας μέσω webex από σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου  αφού κάτι τέτοιο ακυρώνει το νόημα της κατάληψης και καλεί τους υπόλοιπους μαθητές να μην συμμετάσχουν στη παρακολούθηση της τηλεκπαίδευσης παρά την επιβολή  απουσιών σε όσους δεν συμμετέχουν.

Παρά τις αναφορές  κάποιων για απαγόρευση εισόδου στους καθηγητές και μαθητές του ΓΕ.Λ  στον υπό κατάληψη χώρο του ΕΠΑ Λ ο  Γ. Καραμηνάς ξεκαθάρισε πως η είσοδος είναι ανοιχτή για όλους τους μαθητές ,τον Διευθυντή και την Υποδιευθύντρια του ΕΠΑ.Λ .