Αριθμός πρωτοκόλλου: 169

Σάμος, 17//10/2021

Προς: Σχολικές Μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, ΔΙΠΕ Σάμου, Μέλη Δ.Σ , ΔΟΕ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (18.00)  –

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις, απέναντι στον αυταρχισμό και τα νομοθετήματα της κυβέρνησης, ενώ και στη Σάμο η απεργία είχε τεράστια και πρωτοφανή συμμετοχή (90% ) δείχνοντας ότι ο κλάδος μας αντέδρασε μαζικά τόσο για την αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων όσο και για τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Δημοσιοποιήθηκε τελικά, την  Τετάρτη  13/10/2021, η  αναμενόμενη απόφαση του Εφετείου σχετικά με τις εφέσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και του Υπουργείου Παιδείας επί της απόφασης του Πρωτοδικείου που έκρινε την απεργία-αποχή των Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. ως παράνομη.

Πρόκειται για μια απόφαση στο πλαίσιο του πνεύματος ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που καλλιέργησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η κυβέρνηση μέσα από επαναλαμβανόμενες προσφυγές στη δικαιοσύνη. 

Με την απόφαση του Εφετείου η απεργία αποχή της Δ.Ο.Ε. κρίθηκε παράνομη (και όχι καταχρηστική όπως επεδίωκε η Υπουργός Παιδείας) γιατί δεν είχε προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η σχετική απόφαση της 88ης Γ.Σ. αλλά και το ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις λόγω της πανδημίας. Μετά την έκδοση της παραπάνω απόφασης μπαίνουν νέα δεδομένα στον αγώνα του κλάδου για την αποτροπή της υλοποίησης των όσων προβλέπει η Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Φυσικά όσοι συνάδελφοι έχουν δηλώσει απεργία αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως πειθαρχική ή άλλου είδους ευθύνη.

 

  • Από την επίδοσή της απόφασης στη Δ.Ο.Ε και μετά,  οι εκπαιδευτικοί θα καλούνται σε συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Υπενθυμίζεται  ότι σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 του ΦΕΚ 1340/2002 (καθηκοντολόγιο) αλλά και το άρθρο 14 παρ.2 του ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας) η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Επομένως καμία συνεδρίαση δεν μπορεί νόμιμα να πραγματοποιηθεί τουλάχιστο πριν τη Δευτέρα. Προτείνουμε κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης στον κατάλληλο χρόνο. Καλύπτουμε με στάσεις εργασίας (διευκολυντικές στο ωράριο του κάθε συναδέλφου) για όσους συναδέλφους ενδεχομένως δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες.

 

 

Τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλούν σε  Έκτακτη  Γενική  Συνέλευση  την Τετάρτη 20 Οκτώβρη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου ώστε να υπάρχει απόφαση που θα κοινοποιηθεί στην Ολομέλεια των  Προέδρων το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, προκειμένου να συμμετέχουμε στις αποφάσεις  για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κορυφαίο αυτό της αξιολόγησης, και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του κλάδου. Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν στις συλλογικές διαδικασίες.

 

Μόλις ανακοινωθεί η σχετική απόφαση της Δ.Ο.Ε. θα ενημερωθείτε από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  για τα επόμενα βήματα του κλάδου.

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (18.00)

 

 

 

 

                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο