Σιγοκαίει η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11 η ώρα το πρωί  της Κυριακής στην περιοχή του ΧΥΤΑ. Άμεσα σήμανε συναγερμός και επί τόπου έσπευσαν εννέα οχήματα της Π.Υ Σάμου με 21 άνδρες, πέντε οχήματα του Ο.Τ.Α, δύο βυτιοφόρα, καθώς και πέντε οχήματα εθελοντικών κλιμακίων με 19 εθελοντές δασοπυροσβέστες  ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν  μέρος και δύο canader. Η συγκεκριμένη φωτιά χρειάζεται μέρες ώστε να σβήσει εντελώς  αφού πρέπει με  χώμα  να σκεπαστούν τα σκουπίδια, το οποίο μεταφέρει ο δήμος.

Εξάλλου  αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα  στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου και του Πυθαγορείου από τον καπνό που  μετακινείται λόγω των βοριάδων.

Σύμφωνα  και με το αναπληρωτή υποδιοικητή της Π.Υ Σάμου  κ. Γιαννόπουλο η φωτιά θα  αργήσει να σβήσει εντελώς καθώς υπάρχει μεγάλος όγκος απορριμμάτων.

Από την άλλη την έλλειψη των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας επισημαίνουν για άλλη μια φορά  οι εργαζόμενοι στην Π.Υ  αφού οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο ΧΥΤΑ δεν διαθέτουν ούτε αναπνευστικές συσκευές.

Σε επιφυλακή βρίσκονται ως αυτή την ώρα όλες οι επίγειες πυροσβεστικές ομάδες της Π.Υ και των εθελοντικών κλιμακίων.