Μέλη της ΕΙΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (Ε.Ο.Α.) θα επισκεφτούν στις 27,28,29 Οκτωβρίου 2023 τους Φούρνους υλοποιώντας για ακόμα μια φορά την Φιλοσοφία των: «ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ».

Η Δράση αυτή , όπως και κάθε άλλη που πραγματοποιούμε, έχει ώς στόχο την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Πιστεύουμε και θα Πιστεύουμε ότι «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είναι ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ».

Συγκεκριμένα κατά την διαμονή των, θα προσφέρουν στους κατοίκους (πολίτες, Εθνοφύλακες , Στελέχη Λιμενικού, της ΕΛ.ΑΣ) του πανέμορφου αυτού νησιού μας, δωρεάν σεμινάρια Βασικών Πρώτων Βοηθειών.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 28/10/23 από τις 16.30-20.30 θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο « ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ», στο χώρο του Δημαρχείου. Την Κυριακή 29/10 από ώρα 09.00-11.00 θα πραγματοποιηθεί το ειδικό «STOP THE BLEED ®», για τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ, των Εθνοφυλάκων.

Τα Στελέχη της Ομάδας είναι πλήρως εκπαιδευμένα και εξειδικευμένα (ιατροί-νοσηλεύτρια) καθώς και πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ERC), ώς Instructors, όπως και από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών (ACS) και την Επιτροπή Τραύματος ACS (ACS COT), για την πραγματοποίηση του Προγράμματος «STOP THE BLEED ®», (έλεγχος ακατάσχετης αιμορραγίας, ακρωτηριασμοί κλπ).

Επιθυμία και σχεδιασμός των Μελών μας είναι να βρεθούμε στην Θύμαινα στις 28/10 και να παρελάσουμε μαζί με τους μαθητές του τοπικού Δημοτικού Σχολείου.

Η εν λόγω Δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Φούρνων-Κορσεών.

Ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο Φούρνων-Κορσεών για την άμεση αποδοχή της πρότασης μας αυτής αλλά και για την βοήθεια του αναφορικά με τις εν γένει διαδικασίες – που απαιτήθηκαν – για την πραγματοποίηση της Δράσης μας αυτής (χώροι σεμιναρίων, ανάθεση επικοινωνίας μας σε συνεργάτες του, μετακινήσεις, φιλοξενία μας κλπ).

Ομοίως ευχαριστούμε τον Όμιλο ATTICA GROUP που ευγενικά μας χορήγησε τα εισιτήρια μας Πειραιά-Φούρνοι-Πειραιά.

Η εν λόγω Δράση μας, όπως και όλες οι άλλες θα ενταχθεί στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (ατζέντα 2030) και συγκεκριμένα στο Στόχο 3 (Καλή Υγεία και Ευημερία), στο Στόχο 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση) και στο Στόχο 17 (Συνεργασία για τους Στόχους). Για το λόγο αυτό το Σάββατο το απόγευμα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα έχουμε επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης με το Γραφείο του Ο.Η.Ε. στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα με τον Κύριο Δημήτρη Φατούρο, Διευθυντή Επικοινωνίας του Γραφείου του Ο.Η.Ε για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.
Θα χαρούμε να είστε κοντά μας.

 

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Ευαγγελία Γκόβα 6974864128, Παναγιώτης Χατζημαλλής 6948369138