Στις 27, 28 και 29/10 23 Μέλη της Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης-Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας (Ε.Ο.Α.) βρέθηκαν στους Φούρνους, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Φούρνων-Κορσεών πραγματοποίησαν σεμινάρια Βασικών Πρώτων Βοηθειών στους κατοίκους, στους Εθνοφύλακες, στα Στελέχη του Λιμενικού και ΕΛ.ΑΣ.

Το ενδιαφέρον όλων ήταν σε υψηλό επίπεδο , το οποίο διαπιστώσαμε με τις συνεχείς ερωτήσεις των.Στα σεμινάρια ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Φούρνων-Κορσεών κ. Δημήτριος Καρύδης, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στο τέλος των εκπαιδευτικών αυτών συναντήσεων Η Ε.Ο.Α. επέδωσε το αναμνηστικό της στον κ. Δήμαρχο, στον κ. Γενικό Γραμματέα, στον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Μελά, στον υπεύθυνο των Εθνοφυλάκων κ. Σ. Μελά και στον Διοικητή Εθνοφυλακής κ. Α. Χατζημαλλή.

Η Δράση αυτή εντάχθηκε στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (Ατζέντα 2023) και συγκεκριμένα στον Στόχο 3 (Καλή Υγεία και Ευημερία), στον Στόχο 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση) και στον Στόχο 17 (Συνεργασία για τος Στόχους). Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε βιντεοσυνομιλία με το Παρίσι με τον κ. Δημήτριο Φατούρο, Υπεύθυνο του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα και την Κύπρο ο οποίος εξήρε την θέληση και το ενδιαφέρον των κατοίκων των Φούρνων για την ενημέρωση τους σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και των 17 Στόχων. Παράλληλα υποσχέθηκε στον κ. Δήμαρχο ότι θα προγραμματίσει επίσκεψη στους Φούρνους.

Επίσης η Ε.Ο.Α. τιμώντας την Εθνική εορτή μας της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων. Στη συνέχεια στην παρέλαση που ακολούθησε διαπιστώσαμε ότι στους Φούρνους «χτυπά πολύ δυνατά η Ελληνική καρδιά»!!! Βλέποντας τους Εθνοφύλακες, την νεολαία και τους μαθητές του νηπιαγωγείου να παρελαύνουν με την χαρακτηριστική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δήμαρχο για την άπλετη φιλοξενία του, τους συνεργάτες του, τους κατοίκους, τα Στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ για την εν γένει «ζεστή αγκαλιά» που μας προσέφεραν. Ομοίως και την ATTICA GROUP που μας ενέκρινε την δωρεάν μετακίνηση μας.

 

Με εκτίμηση
Για την Ε.Ο.Α.
Ευαγγελία Γκόβα Πρόεδρος
τηλ. 6974864128

Παναγιώτης Χατζημαλλής Γενικός Διευθυντής
τηλ. 6948369138