Η δόνηση έγινε αισθητή σε Ρόδο, Κρήτη, Σαντορίνη, αλλά και εκτός ελληνική επικράτειας, στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου, στα τουρκικά παράλια, καθώς και σε Κύπρο και Λίβανο.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σεισμό που επιβεβαιώνει την ευρύτερη διέγερση στην περιοχή κάτι που μπορεί να δώσει γεγονότα αλλά στον θαλάσσιο χώρο.

«Επειδή είναι ένας σεισμός βάθους αυτό διευκολύνει στο να γίνει αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή και δεν αναμένεται κάποιο τσουνάμι ούτε ισχυροί μετασεισμοί», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», δήλωσε, από την πλευρά του, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε Ρόδο, Κρήτη, Σαντορίνη, αλλά και εκτός ελληνική επικράτειας, στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου, στα τουρκικά παράλια, καθώς και σε Κύπρο και Λίβανο.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της Ρόδου στο πρακτορείο Reuters, ο σεισμός διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα.

«Δεν υπάρχουν ζημιές»

Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Νισύριος, ανέφερε πως η δόνηση έγινε ελαφρώς αισθητή, σημειώνοντας πώς δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε κτίρια και οικίες.

Όπως είπε, στο νησί όλοι είναι καλά και οι δημοτικές υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, καθώς ο σεισμός έγινε «αρκετά μακριά, προς την Αφρική».

Πηγή: kathimerini.gr