Μερική ύφεση παρουσιάζει αυτή την ώρα η φωτιά στην Σάμο ύστερα από τις επιχειρήσεις ισχυρής δύναμης εναέριων μέσων αλλά και  επίγειων δυνάμεων που έδιναν μάχη με τις φλόγες όλη νύχτα. Ωστόσο λόγω του σκότους σταμάτησαν  να επιχειρούν τ;α εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ενεργά μέτωπα σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Σάμου Δ. Ραγκαβάνη δεν υπάρχουν  αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις περιμετρικά του σκουπιδότοπου που ανησυχεί ιδιαίτερα τις επίγειες δυνάμεις. Και η αποψινή βραδιά θα είναι δύσκολη για  όσους συμμετέχουν στο έργο της πυρόσβεσης  οι οποίοι παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο.

Να σημειώσουμε ότι η  φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξεκίνησε από την περιοχή ΚΕΔΡΟΣ και συγκεκριμένα στο Γεφύρι του «Μπλάμη» , επεκτάθηκε  γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνής βλάστησης προς την περιοχή του σκουπιδότοπου σχηματίζοντας πύρινες γλώσσες με διαφορετικές κατευθύνσεις. Ένα μέτωπο αναπτύχθηκε προς την πλευρά του Μαλαγαρίου και ένα προς την περιοχή της Φλόκας. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις γύρω περιοχές.  Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σάμου με 48 πυροσβέστες και 20 εθελοντικά οχήματα με 50 εθελοντές, στρατός, αστυνομία ενώ τον συντονισμό της επιχείρησης είχε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ραγκαβάς. Λόγω του σκότους δεν ήταν δυνατή η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και έτσι η μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς δόθηκε όλη την νύχτα από τις επίγειες δυνάμεις και απλούς πολίτες που έτρεξαν  για να βοηθήσουν.

Γύρω στη μία η ώρα τα ξημερώματα έφτασε από την Αθήνα C130 με 30 πυροσβέστες  πεζοπόρο τμήμα και o υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος  Στέφανος Κολοκούρης   ενώ έφτασαν 10 οχήματα από την Αθήνα με  36 πυροσβέστες .

Με το πρώτο φως της ημέρας  στην μάχη της πυρόσβεσης  ρίχτηκαν τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα   5 ελικόπτερα καθώς και 2 αεροσκάφη. Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε και παρουσίασε ύφεση.

Στον τόπο της πυρκαγιάς από το βράδυ  μέχρι σήμερα βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Σάμου, αντιδήμαρχοι,δημοτικοί,  και τοπικοί σύμβουλο, υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας, η ομάδα διάσωσης παράρτημα Σάμου, δεκάδες κτηνοτρόφοι και κάτοικοι της περιοχής  αλλά και πλήθος εθελοντών.