Δύο απεργιακές εκδηλώσεις για την 1η Μάη διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ με τα σωματεία του νησιού στην Κεντρικές πλατείες Βαθέος και Καρλοβάσου.

Οι διαδηλωτές, τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας, έστειλαν ότι ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, δε θα πληρώσουμε ξανά – τα δικαιώματά μας δε μπαίνουν σε καραντίνα

Στην πλατεία Καρλοβάσου την κεντρική ομιλία έκανε η Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, ενώ εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ χαιρέτισε ο Χρήστος Πανούσος.

Στο Βαθύ ομιλίες έκαναν ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και ο ο Μάριος Βαλωμένος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σάμου και γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου.

Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφανιών στην τιμητική πλάκα για τους εκτελεσμένους Σαμιώτες και Ικαριώτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη 1944, η οποία έχει τοποθετηθεί στο προαύλιο του Εργατικού Κέντρου. Την κατάθεση έκαναν οι Μιλτιάδης Βουδιώτης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΤΑ και Σταμάτης Φιλιππης, πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου.

Και οι δύο εκδηλώσεις  ολοκληρώθηκαν με τη «Διεθνή».