Να αντισταθούμε στην αντιδραστική επίθεση στην Εκπαίδευση

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση και στον αγώνα

Οι μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις λαού και νεολαίας το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα – και στο Καρλόβασι της Σάμου στις 13/3- εκδήλωσαν την αγανάχτηση και την οργή που έχει συσσωρευτεί απέναντι στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση, απέναντι στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία που επιστρατεύονται για να στηριχθεί αυτή η βάρβαρη πολιτική. Είναι η πολιτική που από τη μια αφήνει το λαό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία για να γκρεμίσει δικαιώματα και κατακτήσεις, για να επιβάλλει έναν ακόμα πιο βαρύ εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Οι κινητοποιήσεις έσπασαν σε ένα βαθμό το κλίμα τρομοκρατίας, αλλά βέβαια η πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης του συνεχίζει να χτυπά και να στοχεύει όλα τα βασικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Γι αυτό είναι αναγκαίο αυτό το βήμα των μαζικών κινητοποιήσεων να συνεχιστεί με αγώνες που θα σταθούν απέναντι στην πολιτική αυτή και θα διεκδικήσουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Στην εκπαίδευση όλο τον τελευταίο χρόνο ξετυλίγεται μια ομοβροντία αντιδραστικών μέτρων και νόμων που χτυπά και καταργεί το δικαίωμα στις σπουδές, στη δουλειά και στις ελευθερίες για μαθητές και φοιτητές. Μια επίθεση που με την απογείωση της πολιτικής των ταξικών φραγμών στοχεύει να επιβάλλει στη νεολαία μια ζωή σύγχρονης δουλείας. Μια επίθεση που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου σε σχολεία και ΑΕΙ, να «καταργήσει» φοιτητικούς συλλόγους, εκπαιδευτικά σωματεία, αγώνες, ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες. Μια επίθεση που συντρίβει εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών τους οποίους μέσω και της αξιολόγησης θέλει να μετατρέψει σε πειθήνιους και πειθαναγκασμένους υπηρέτες αυτής της αντιδραστικής πολιτικής.

Αυτή η αντιδραστική επίθεση στην Εκπαίδευση στρέφεται ενάντια στο λαό, χτυπά όλα τα βασικά δικαιώματα των παιδιών του. Γι αυτό χρειάζεται ένα ευρύ μέτωπο αντίστασης απέναντι της. Δίπλα στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών που συνεχίζουν την πάλη για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, πρέπει να παραταχθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Το δικαίωμα στη διαδήλωση με το νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, επιχειρείται να μπει στο γύψο, να κρίνεται το αν, πότε και πως μπορεί να «ισχύει», από το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής του.

Στην κατεύθυνση της εφαρμογής και της εμπέδωσης του νόμου αυτού, σε κάθε συγκέντρωση και διαδήλωση εκδηλώνονται οι πιέσεις των δυνάμεων καταστολής, πολλές κινητοποιήσεις δέχτηκαν άγριες επιθέσεις, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν χρεωθεί με διώξεις και πρόστιμα. Απαιτείται μαζική πάλη για την υπεράσπιση αυτού του θεμελιώδους λαϊκού δικαιώματος, για την κατάργηση αυτού του χουντικής έμπνευσης νόμου!

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τις φοιτητικές συλλογικότητες, τους φοιτητές του Πανεπιστημίου στη Σάμο, τους μαθητές, το Σύλλογο Δασκάλων Νηπιαγωγών, το Σύλλογο ΔΕΠ του Παν/μιου, κάθε φορέα, σωματείο και συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο και νέο, σε συντονισμό και κοινό αγώνα για τους αναγκαίους στόχους αυτής της πάλης.

Ανατροπή του νόμου Κεραμέως Χρυσοχοίδη-Κάτω η πολιτική των ταξικών φραγμών σε σχολεία και σχολές. Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692 και 4763. Δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα και ελευθερίες για τη νεολαία. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Όχι στην αξιολόγηση- κατάργηση όλου του πλαισίου.

Κατάργηση του νόμου για τις διαδηλώσεις. Διαγραφή όλων των προστίμων-παύση όλων των διώξεων. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα λαού και νεολαίας στην οργάνωση και στον αγώνα

Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ, μαζικοί εμβολιασμοί άμεσα.

Ως πρώτο βήμα αυτού του αγώνα καλούμε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/4 στις 6μμ στην πλατεία Καρλοβάσου