Σε κατάσταση ανησυχίας βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι και της Σάμου εξαιτίας της εξάπλωσης του αφθώδους πυρετού στη γειτονική Μυτιλήνη, όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Σάμου, Γιάννης Βέττας.

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο κ. Βέττας ανέφερε ότι η κτηνοτροφία πλήττεται διαρκώς, τόσο λόγω του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από την απειλή της νόσου, με τους παραγωγούς να βρίσκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των συνεπειών.

Σχετικά με τη θανάτωση ζώων, ο ίδιος εξέφρασε αμφιβολίες, υποστηρίζοντας ότι μερικές φορές γίνεται για να καλυφθούν ζώα που υπάγονται σε επιδοτήσεις, ενώ σημείωσε ότι η σφαγή αμνοεριφίων για το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στη γειτονική Χίο. Παράλληλα, τόνισε ότι με την τήρηση των απαραίτητων προληπτικών μέτρων, η Σάμος μπορεί να παραμείνει καθαρή από τον αφθώδη πυρετό.

«Παρά τις δυσκολίες και την μείωση του ζωικού κεφαλαίου στο νησί, οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι αγαπάμε το επάγγελμα και δεν το κάνουμε καθαρά για το κέρδος», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την αφοσίωση των παραγωγών στην κτηνοτροφία ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.