Τριάντα  στρέμματα δασικής και  δέκα  αγροτικής  έκτασης  ήταν ο απολογισμός της πυρκαγιάς   που εκδηλώθηκε το απόγευμα  του Σαββάτου στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Κοντακαιίκων στο Δήμο Δυτικής Σάμου. Στο διάβα της η φωτιά έκαψε και μια αγροικία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών κλιμακίων. Την όλη επιχείρηση κατάσβεσης  συντόνιζε  ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Ιωάννης Σταμούλης ,ενώ στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς, ο ταξίαρχος Νικόλαος Γκρέτσας, ο διοικητής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σάμου, πύραρχος Παναγιώτης Μπαθρέλλος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης.

Στο έργο της κατάσβεσης  έλαβαν μέρος 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου με 40 άνδρες,  15 εθελοντικά οχήματα  με 40 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και η Ομάδα Διάσωσης Παράρρτημα Σάμου.
Λίγο πριν τις 8 το βράδυ 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη  έφτασαν για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης,  εκ των οποίων μόνο τα δύο κατάφεραν να κάνουν δύο ρίψεις λόγω των πολύ ισχυρών  ανέμων με αποτέλεσμα να αναχωρήσουν άμεσα.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, ο πρόεδρος Κοινότητας Καρλοβάσου Μανόλης Νικολού, ο προϊστάμενος του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σάμου Αλέξανδρος Τατούρης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κοινότητας Καρλοβάσου Χρήστος Σακελλάρης καθώς και   αντιδήμαρχοι της περιοχής.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το  ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Σάμου ενώ από αύριο Δευτέρα  ξεκινά  η αντιπυρική περίοδος και η απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης στην ύπαιθρο.

Τέλος ευχαριστήριο  μήνυμα απεύθυνε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης  σε όλους όσους συμμετείχαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς υπογραμμίζοντας ότι η  καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων :τοπικής αυτοδιοίκησης ,Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,εθελοντικών κλιμακίων ,Αστυνομίας και Στρατού ,είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά και να αποφευχθούν  απώλειες ανθρώπων ,κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

πηγη: ERTNEWS