Για μία ακόμη χρονιά η Σάμος  θα γίνει τόπος συνάντησης μουσικών από όλο τον κόσμο. Είκοσι δύο νέοι Έλληνες και ξένοι ανερχόμενοι μουσικοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στο φετινο «Samos Young Artists Festival» που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου στο όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν πρόβες, θα ανταλλάξουν καλλιτεχνικές σκέψεις και μουσικές ιδέες και θα συμπράξουν στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου Πυθαγορείου.

Για 12η φορά, το Samos Young Artists Festival καλεί μουσικούς από διάφορες γωνιές της υφηλίου στη Σάμο και παρουσιάζει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που εκτείνεται από το μπαρόκ ρεπερτόριο μέχρι την κλασική και ρομαντική μουσική, τη μουσική δωματίου, τη μουσική φάδο και τη μπόσα νόβα.

Η Masha Ilyashov και ο Αλέξης Καραϊσκάκης – Νάστος, καλλιτεχικοί διευθυντές του φεστιβάλ και επιμελούνται έχουν ετοιμάσει πρόγραμμα επτά συνολικά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν με φυσικό φόντο το απέραντο μπλε της θάλασσας.

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών διοργανώνεται στην ελληνική περιφέρεια, τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για τους επισκέπτες του. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ μουσικής του Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιείται από το 2010 ανελλιπώς ενώ το 2018 βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή του Συλλόγου Μουσικής και Κριτικών Θεάτρου ως το “Καλύτερο Περιφερειακό Μουσικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα”. Μέχρι σήμερα, έχουν συνυπάρξει περισσότεροι από 170 διεθνούς φήμης μουσικοί εδραιώνοντας έτσι τη Σάμο και το φεστιβάλ ως μουσικό προορισμό. Η τιμή του εισιτηρίου διατηρείται χαμηλή, 5 Ευρώ ανά συναυλία, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ένα όσο το δυνατόν πιο πλατύ κοινό να συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Η υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η μουσική και πολιτιστική ανταλλαγή, η σύγχρονη μουσική́ παραγωγή́ και η ερμηνεία κλασικών έργων αποτελούν στόχο του ιδρύματος Schwarz και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΠΗΓΗ: