ΟΧΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Θάλασσα θανάτου για πολλοστή φορά το Αιγαίο. Υγρός τάφος για δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχια και την εξαθλίωση, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητά τους.

Τα τρία πολύνεκρα ναυάγια στη Φολέγανδρο, στα Αντικύθηρα και στη Πάρο, δείχνουν τον ένοχο που δεν είναι άλλος από την αντιμεταναστευτική  πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των ελληνικών κυβερνήσεων όλων των εκδοχών ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κλπ) , με αποκορύφωμα τις παράνομες και εγκληματικές επαναπροωθήσεις  και τα σύγχρονα «Νταχάου» για τα οποία υπερηφανεύεται και διαφημίζει ανά την υφήλιο, η κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι  οι ίδιες κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε που εμπλέκουν τη χώρα μας , στα ματωμένα σχέδιά τους και τις επεμβάσεις τους, που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους και τους στέλνουν  στη προσφυγιά.

Αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν αποτρέπει την προσφυγιά και τη μετανάστευση,  αλλά  αντίθετα κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους και ακριβούς τους δρόμους για τα θύματα του ιμπεριαλισμού. Είναι «βούτυρο στο ψωμί» των κυκλωμάτων που θησαυρίζουν  σε βάρος τους , εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τους.

 

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, επικαλείται την τραυματική εμπειρία που ζούμε χρόνια στα νησιά μας και καλεί το λαό της Σάμου , εκφράζοντας ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, να απαιτήσει τώρα:

 

Να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας και να δημιουργηθούν  επιτροπές ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και από εκεί να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Αυτό θα μπορούσε να καταφέρει τεράστιο πλήγμα στα κυκλώματα των διακινητών, να προστατέψει τις ζωές κατατρεγμένων ανθρώπων και να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

 

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ – ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ.
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ –ΦΥΛΑΚΕΣ. ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ στου ΖΕΡΒΟΥ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ. – ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ.
  • ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Σάμος  25-12-2021