Κυρίες και Κύριοι

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, με σκοπό την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, και στόχο την αναγνώριση της συμβολής αυτών στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Αυτή την ημέρα αποτίνουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους παππούδες, στις γιαγιάδες και στους γονείς μας, που έχουν ανάγκη τη φροντίδα και τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

Η Τρίτη Ηλικία συμμετέχοντας ενεργά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, δίνει πάντα το παρόν στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και δείχνει με το παράδειγμά της στις νεότερες γενιές την αισιοδοξία της για ένα καλύτερο αύριο.

Στόχος  μας είναι, με δημιουργικές δράσεις και πρωτοβουλίες, να κρατήσουμε τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ενεργούς, αυτόνομους και ισότιμους μέσα στην κοινωνία.

Το κύριο μήνυμα της Ημέρας αυτής που πρέπει να περάσει στα άτομα της ηλικίας αυτής, είναι πως τίποτε δεν σταματά και ότι θα πρέπει να εστιάζει ο καθένας στα θετικά της συνταξιοδότησης, που είναι πάρα πολλά.

Εσείς, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, οι «αιώνιοι έφηβοι», δεν πρέπει να αυτοπεριορίζεστε.

Έχετε πολλά να προσφέρετε, τόσον στην οικογένεια και τα παιδιά σας, όσον και στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Έχετε την δυνατότητα να είστε πάρα πολύ καλοί με ό,τι καταπιαστείτε, καθώς έχετε δύο πολύ βασικά προσόντα στο «βιογραφικό» σας: Την συσσωρευμένη γνώση και την πολύχρονη εμπειρία σε πολλούς και σημαντικούς τομείς της ζωής.

Χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και χαρά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. ΠΑΤΣΙΔΗΣ

Αυτά που βλέπει ένας παππούς, όταν κάθεται στο έδαφος, ένας νέος δεν μπορεί να τα δει ακόμη και αν κάθεται επάνω σε ένα δένδρο.