Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί μας, ανέλπιστα μεγάλη ήταν η  συμμετοχή στο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στο Νέο Δημαρχείο Πυθαγορείου.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν χοροί της Θράκης από τον Βασίλη Δημητριάδη και χοροί της Κεντρικής Μακεδονίας από την Έλλη Θεοδώρου. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα χορευτικό ταξίδι στις δύο αυτές περιοχές μέσα από τις εισηγήσεις των έμπειρων χοροδιδασκάλων που φιλοξενήθηκαν στο νησί μας από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

Να σημειωθεί ότι οι δύο φιλοξενούμενοι εισηγητές μαζί με τον δικό μας Μάκη Ευαγγέλου είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Προγράμματος «Σπουδές στο Χορό» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου μέσα από αυτό το σεμινάριο έγινε η αρχή μιας σειράς συνεργασιών που θα ακολουθήσουν με μεταπτυχιακούς φοιτητές αυτού του προγράμματος, με επικεφαλή τον καθηγητή των ΤΕΦΑΑ και διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος κ. Δημήτριο Γουλιμάρη.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου ευχαριστεί θερμά τους δύο εισηγητές, που ταξίδεψαν μέχρι το νησί μας, για τις άψογες εισηγήσεις τους. Ευχαριστεί επίσης θερμά τους χορευτές του Ομίλου μας αλλά και άλλων συλλόγων που παρακολούθησαν το σεμινάριο αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, καθώς και τον πρόεδρο, τη δασκάλα και τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος ‘Ο Καπετάν Λαχανάς’ που συμμετείχαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες του Ομίλου μας για τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασαν για τον μπουφέ, καθώς και στην πρόεδρο μας κα Λίτσα Μαρκουλή για τη στήριξη της. Ευχαριστίες επίσης στην εκπαιδευτικό κα Μαρία Παρουσίνα και τον αντιπρόεδρο του Ομίλου μας κ. Μάκη Ευαγγέλου για την πολύτιμη βοήθεια τους στην οργάνωση του σεμιναρίου. Ευχαριστούμε επίσης την οικογένεια του κ. Ανδρέα Στάθη για την πολύτιμη βοήθεια τους. Τέλος ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Δέσποινα Κάιλα και τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Ευάγγελο Καρρά για τη στήριξη τους και την παραχώρηση του υπέροχου χώρου στο Νέο Δημαρχείο Πυθαγορείου.

Τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους δύο χοροδιδασκάλους και την επόμενη ημέρα σε μια απολαυστική πρόβα στον χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Σάμος το οποίο και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συνεχίζει τις δράσεις του με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού και των τεχνών.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ