Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την καθυστέρηση στην αποκατάσταση  των ζημιών στα σεισμόπληκτα σπίτια της Σάμου συζήτησαν ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο. Συγκεκριμένα ζητήθηκε το αίτημα της παράτασης υποβολής αιτήσεων μετά τις 30 Οκτωβρίου του 2023.
Ο Βουλευτής Σάμου καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης  σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο  f/b αναφέρει:
Σήμερα είχα συνάντηση με τον Υφυπουργό Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος – Christos Triantopoulos για θέματα που αφορούν τους σεισμόπληκτους της Σάμου.
1. Ο κ.Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι σχετικά με την προθεσμία υποβολής φακέλου για επισκευές-ανακατασκευές, που λήγει τη 30η Οκτωβρίου, αρκεί να υποβληθεί από τους δικαιούχους μόνο η αίτηση εντός της προθεσμίας και όχι ο πλήρης φάκελος, ο οποίος θα συμπληρώνεται αργότερα.
2. Σχετικά με την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για το επίδομα ενοικίου για τους σεισμόπληκτους, θα δοθεί παράταση με επόμενη απόφαση.
Ευχαριστώ τον κ.Υπουργό για την θετική του ανταπόκριση , αλλά και για την διαχρονική προσφορά του στο νησί μας που θα επισκεφθεί ξανά το προσεχές διάστημα.