Την Σάμο  επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Υποψήφιος  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στο νησί για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του. Συναντήθηκε με μέλη  της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με ανθρώπους  εκτός κόμματος καθώς έχει εκφράσει ότι επιθυμεί το ψηφοδέλτιο του να είναι ανεξάρτητο  αφήνοντας έτσι το περιθώριο και σε ανθρώπους εκτός κομματικής γραμμής να τον πλαισιώσουν.

Ο κ. Μουτζούρης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτεί   το  κτίριο του  Γενικού Χημείου του Κράτους με  τους εξαιρετικούς επιστήμονες, όπως o ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ.

 

Για το Γενικό Νοσοκομείο που επισκέφτηκε ο ίδιος δήλωσε:

“Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Αγ. Παντελεημων» , ένα δημόσιο νοσοκομείο που λειτουργεί και εντυπωσιάζει με την καθαριότητα, τα στελέχη και τον τεχνικό του εξοπλισμό , σχεδιάστηκε για 35.000 κατοίκους . Όμως το 2016 φορτίστηκε με επιπλέον 3.364 προσελεύσεις προσφύγων/ μεταναστών , το 2017 με 8.203 και το 2018 με … 11.213 ! Για το 2017 έλαβε επιπλέον οικονομική ενίσχυση το ποσόν των … 67.000 ευρώ και το 2018 μόνο 200.000, παρά τους πολλαπλασιασμένους και υπερβολικούς αριθμούς επιπλέον ασθενών και μάλιστα ειδικών κατηγοριών. Και χωρίς να του επιτρέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας να δαπανήσει από τα διαθέσιμά του πάνω από το επιβληθέν όριο. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ κάτι να γίνει!”