Εν όψει της άρσης κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου λόγω της πανδημίας, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ξεκινά η σταδιακή λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, αρχικά με μειωμένο αριθμό ραντεβού. Το ίδιο θα ισχύει και για όσους προσέρχονται από το ΚΥΤ Σάμου.

Η προσέλευση του ασθενούς θα είναι χωρίς συνοδό, εφόσον το επιτρέπει η κατάστασή του.  Το όχημα μετάβασης θα παραμένει εκτός Νοσοκομείου και η χρήση ατομικής μάσκας και αντισηπτικού θα είναι υποχρεωτική για την είσοδό στους χώρους του Νοσοκομείου. Τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκα, αντισηπτικό) δεν παρέχονται από το Νοσοκομείο.

Τα ραντεβού θα κλείνονται τηλεφωνικά στον αριθμό 22730 27426 από 08:00 π.μ έως 14:00 μ.μ.. Η προσέλευση των ασθενών θα γίνεται αυστηρά δέκα λεπτά πριν το προγραμματισμένο ραντεβού. Σε περίπτωση μη προσέλευσης στον προκαθορισμένο χρόνο το ραντεβού θα ακυρώνεται.

Για τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, καθώς θεωρείται προαπαιτούμενο για τη χειρουργική επέμβαση το  τεστ Covid-19. Το τεστ θα πραγματοποιείται πλέον από το Νοσοκομείο, μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού εντός των προσεχών ημερών.

Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση του επισκεπτηρίου μέχρι νεωτέρας οδηγίας.

Η συνέχιση των αυξημένων μέτρων έχουν στόχο την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και  του προσωπικού του Νοσοκομείου μας.

 

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής