ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

Η γενική συνέλευση του συλλόγου γυναικών Μυτιληνιών Σάμου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα που απευθύνεται προς όλους τους αρμόδιους και στα ΜΜΕ.

Βλέπουμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση της λειτουργίας του περιφερειακού ιατρείου του χωριού μας και για την ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του χωριού μας δεν είναι επαρκή για άλλη μια χρονιά.

Βλέπουμε να χαρίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό εκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις για επενδύσεις, στους εξοπλισμούς και για κατασκευές τεράστιων φυλακών της ντροπής για τον εγκλωβισμό κατατρεγμένων από πολέμους και πείνα, αλλά, όπως δηλώνει η κυβέρνηση και ο Δήμος δεν υπάρχουν χρήματα για την συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των παιδικών χαρών για το  νοσοκομείο μας, τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, για την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων .

Ζητάμε:

 • Να στελεχωθεί το ιατρείο με μόνιμο προσωπικό, με δύο γιατρούς γενικής ιατρικής, μαία και νοσηλεύτρια και να λειτουργεί κάθε μέρα. Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός, μία ή δύο φορές την εβδομάδα να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
 • Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας για καθαρισμό και απολύμανση κάθε μέρα.
 • Εξοπλισμός με απινιδωτή, οξυγόνο, καρδιογράφο.
 • Θερμομέτρηση και δωρεάν Τεστ για κορονοϊό.
 • Επαρκές υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας.
 • Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που απασχολείται στις σχολικές μονάδες.
 • Ολοκληρωμένη επισκευή του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Μυτιληνιών (πέραν της περίδεσης), κατασκευή κτιρίου για παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο.
 • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.
 • Σύνδεση του αναβαθμισμένου περιφερειακού ιατρείου με το δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικό σταθμό.
 • Πρόσληψη και δεύτερης μόνιμης καθαρίστριας.
 • Εξασφάλιση κονδυλίων στην Σχολική Επιτροπή για την συνεχή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ).
 • Κατεδάφιση όλων των ετοιμόρροπων κτιρίων του χωριού με προτεραιότητα αυτά που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για του μαθητές προς το σχολείο τους και τους κατοίκους. Είναι ντροπή ένα χρόνο μετά τον καταστρεπτικό σεισμό αυτά να παραμένουν.

 

Τα αιτήματα αυτά είναι αποδεκτά από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλο το νησί, ακριβώς γιατί αποτελούν κοινή λογική, ακριβώς γιατί η συλλογική ευθύνη του κράτους της περιφέρειας, του δήμου, προηγείται της απαραίτητης ατομικής, ακριβώς γιατί η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να ικανοποιήσουν, σήμερα, αυτά τα αιτήματα στο πολλαπλάσιο.

Καλούμε το κοινοτικό συμβούλιο, όλους τους συλλόγους του χωριού μας να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, για να έχουμε περιφερειακό ιατρείο με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό σε καθημερινή βάση, για να συνεχιστεί η μορφωτική διαδικασία, για να υπάρχει προστασία της υγείας και της ασφάλειας μαθητών εκπαιδευτικών  και κατοίκων.

 

26/09/2021