Συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης 13/12 το δημοτικό συμβούλιο σε δύο χωριστές συνεδριάσεις, με πρώτη αυτή της συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου για το οικονομικό έτος 2018.

Στην αρχή της συνεδρίασης η κα Πατρώνη, εκπρόσωπος της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, διάβασε στο σώμα την έκθεση του πρ/σμού, παίρνοντας εύσημα από όλες σχεδόν τις παρατάξεις για την καλή δουλειά της υπηρεσίας και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης μίλησε ο δημ.σύμβουλος κος Λεμονής, που έκανε παρατηρήσεις για έλλειψη οργάνωσης και στόχων της δημ.αρχής, δηλώνοντας ότι η παράταξη θα τον καταψηφίσει.

Εν συνεχεία πήρε τον λόγο ο κ.Τζίχας από την Λαϊκή Συσπείρωση, που ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης και του ΚΚΕ για τον πρ/σμό σε σχέση με την αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει η παράταξη. Τοποθετήθηκαν επίσης με αρνητικό πρόσημο σε σχέση με την έγκριση, οι εκπρόσωποι της Ανατροπής κ.Χατζηχριστοδούλου, κατηγορώντας την πλειοψηφία για έλλειψη οράματος, ο εκπρόσωπος της ΑΚΙΣ κ.Σίμος και ο κ.Τάσος Κοζώνης.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δημ. συμβουλοι, με πρώτο τον αντιδήμαρχο Καρλοβάσου κ.Τάσο Καλατζή, που ζήτησε την ψήφιση του πρ/σμού γιατί κινείται στα όρια που υπάρχουν και όλοι ξέρουν της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ο κ.Μηλίγγος, ο κ.Ελισσαίος Μαυρατζώτης και άλλοι. Ακολούθησε η ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία τον πρ/σμό ψήφισαν 18 δημ.σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τον καταψήφισαν 10 δημ.σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

     Η δεύτερη εν συνεχεία συνεδρίαση του δ.σ. αφορούσε θέματα πρ/σμών νομικών προσώπων, εγκρίσεις κλπ.