Απόσπασμα από το πρακτικό της  έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου Σάμου με θέμα:

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου,  σε ένδειξη πένθους και απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής,  για την επί σειρά ετών προσφορά του εκλιπόντος ο οποίος  διατέλεσε Δήμαρχος Σαμίων , συνεδρίασε σήμερα και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

 

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε  τον θάνατο του εκλεκτού μας συμπολίτη  Τηλαυγή Δημητρίου ο οποίος κατά την μακράν  του ενασχόληση με τα κοινά προσέφερε παρά πολλά στο τόπο που τον γέννησε  και δεν τον αποχωρίστηκε ποτέ.

 

Υπήρξε εκλεκτό   μέλος και ένας εξαίρετος άνθρωπος    της τοπικής κοινωνίας μας και υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση το Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου   και αγκάλιασε  τους τομείς του πνεύματος και της Πολιτιστικής  μας Κληρονομιάς.

 

Ως Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Τηλάυγης Δημητρίου  πορεύτηκε με εντιμότητα και στον επαγγελματικό του βίο και στον στίβο της Αυτοδιοίκησης όπου διακρίθηκε για την εργατικότητά του και την μεθοδικότητα του. .

Μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του Άλκη οραματίστηκαν  και οδήγησαν την μέχρι τότε ασθμαίνουσα αγροτική οικονομία του νησιού στο δρόμο της Τουριστικής Ανάπτυξης.

 

Κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, ενώ υποστήριξε ενεργά την αναπτυξιακή πορεία και την πρόοδο του τόπου του από πολλά  μετερίζια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατό του αποφασίζει την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής και  αποφασίζει ομόφωνα

  1. Να εκφράσει προς την οικογένεια και τους οικείους του μεταστάντος την βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
  2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, καθώς και κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
  1. Να κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου.
  2. Να αναγνωσθεί το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

«Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που θα τον δεχτεί»

 

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό  160/2018

 

Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.      

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

                 

                  Αμυρσώνης Κων/νος                              T.Y

 

 

Σάμος  7 Ιουνίου 2018

Ακριβές απόσπασμα

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Αμυρσώνης Κων/νος