Σήμερα 4 Μαΐου 2020, αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου παραβρέθηκε στο Νοσοκομείο Σάμου μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, στην υποδοχή του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια Βασίλη απαιτώντας:

«Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους»

Συγχρόνως παρέδωσε στο Υπουργό το ψήφισμα, που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη πολλών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σύσκεψης, της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου στις 24 Φεβρουαρίου 2020 με θέμα την Υγεία στη Σάμο. Ψήφισμα για το οποίο ζητήθηκαν υπογραφές υποστήριξης γραπτές ή ηλεκτρονικές, για τα πιο κάτω αιτήματα.

  • Να καλυφθούν εδώ και τώρα όλες οι θέσεις παιδιάτρου που είναι αναγκαίες στο ΓΝ Σάμου με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και με επιπλέον κίνητρα αν χρειάζεται.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό) στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.
  • Πλήρη επαρκή, κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της δημόσιας υγείας.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας Βαθέος και Καρλοβάσου.
  • Πλήρη στελέχωση του Κέντρου Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΦΥΑΠ).
  • Πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων του νησιού.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα. Μέχρι τότε, δημιουργία ιατρικής μονάδας εντός του ΚΥΤ.

Το ψήφισμα στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας και το Νοσοκομείο Σάμου με (365) γραπτές και (118) ηλεκτρονικές υπογραφές στήριξης στις 2 Απριλίου 2020.

Η αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου ζήτησε από τον Υπουργό την ενημέρωση του Συλλόγου και των άλλων φορέων που συμμετείχαν, για τις σχετικές ενέργειές του.

Για το Δ.Σ

          Η Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας

Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                           Μαίρυλιν Ευσταθίου