Πρόταση για έγκριση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Σάμου κατέθεσαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης  για την συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

‘Σε μία δύσκολη και πάλι περίοδο  πού περνά  η ΕΛΛΑΔΑ μας, το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου δηλώνει τα παρακάτω:

Το όνομα «Μακεδονία» στις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο.

Κανένας δε δικαιούται να διαστρεβλώνει ούτε ένα σημείο της ένδοξης ιστορίας μας .

Η Ελλάδα μας είναι η ψυχή μας και κάθε εκατοστό εδάφους της όπου οι προγονοί μας πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους , δεν το διαπραγματευόμαστε και δεν το εκχωρούμε.

Δεν αποδεχόμαστε καμία συμφωνία η οποία εκχωρεί Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική Εθνικότητα (ιθαγένεια).

Κλείνοντας ας θυμηθούμε το πολιτικό και διανοητή Ίωνα Δραγούμη για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μετά τον θάνατο του Μακεδονομάχου Ήρωα Πάυλου Μελά : «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την μετριότητα . Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Γιώργος Διακοσταμάτης

Νίκος Στεφανής

Κώστας Βογιατζής

Καζόγλου Δημήτρης

Ελισαίος Μαυρατζώτης

Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή

Το δημοτικό συμβούλιο σχεδόν στο σύνολό του δέχτηκε να στηρίξει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ,ωστόσο υπήρξαν ενστάσεις γιατί δεν ερωτήθηκε το σύνολο του σώματος πριν την σύνταξη του κειμένου ενώ επί της ουσίας ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος  επισήμανε κάποιες βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Προτάθηκε  τελικά την Τρίτη  το μεσημέρι να συναντηθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και οι συντάκτες του ψηφίσματος ώστε να εγκριθεί το τελικό κείμενο και να σταλεί ως την Πέμπτη στο ελληνικό κοινοβούλιο.