ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι φορείς, (Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν. Σάμου, Σωματείο Οικοδόμων Καρλοβάσου, Σύλλογος Πολυτέκνων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΥΑΠ), Πολιτικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου “Ανατολή”) και άλλοι, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα (24/2) μετά από πρόσκληση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου αποφασίσαμε τα εξής:

Η κατάσταση που υπάρχει στην υγεία στο νησί μας και ιδιαίτερα η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Σάμου, δε μπορούμε να την ανεχτούμε άλλο. Δεν ανεχόμαστε σε ένα ολόκληρο νησί να υπάρχει μόνο μία παιδίατρος στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με τα παιδιά μας.

Απαιτούμε:

  • Να καλυφθούν εδώ και τώρα όλες οι θέσεις παιδιάτρου που είναι αναγκαίες στο ΓΝ Σάμου με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και με επιπλέον κίνητρα αν χρειάζεται.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό) στο ΓΝ Σάμου.
  • Πλήρη επαρκή, κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της δημόσιας υγείας.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας Βαθέος και Καρλοβάσου
  • Πλήρη στελέχωση προσωπικού του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Σάμου (ΚΕΦΥΑΠ)
  • Πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων του νησιού
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα. Μέχρι τότε, δημιουργία ιατρικής μονάδας εντός του ΚΥΤ.

Σάμος 24/2/2020