ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα του Κάμπου, η εκδήλωση στα πλαίσια του ανοιχτού καλέσματος προς κατοίκους και συλλογικούς φορείς του νησιού μας από ΣΕΝΙ-Κίνηση Πολιτών Ραχών-ΑΣΠΙ με σκοπό την δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη. Δεκάδες ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό αυτό κάλεσμα, τόσο εκπρόσωποι συλλόγων, όσο και απλοί κάτοικοι.

Η ανάγκη για αυτήν την πρωτοβουλία ανέκυψε μέσα από τις δύο εκδηλώσεις με θέμα τον Παλαιστινιακό αγώνα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο νησί μας τον Φεβρουάριο. Στις εκδηλώσεις αυτές, ύστερα από αίτημα των ίδιων των παλαιστίνιων καλεσμένων, εκφράστηκε η ανάγκη για έμπρακτη στήριξη του δίκαιου αγώνα τους, τόσο πολιτικά, όσο και με προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού για τον σκληρά δοκιμαζόμενο  λαό της Γάζας.

Για την εξυπηρέτηση της προμήθειας ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού για τον Παλαιστινιακό λαό, κρίναμε αναγκαία την πρόταση για δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης, που να έχει πλατειά απεύθυνση, στηριζόμενη από συλλόγους/συλλογικότητες/σωματεία/φορείς/κατοίκους, πάνω στο εξής σκεπτικό:

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Αλληλεγγύη για τον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό
  • Καταγγέλλουμε την συμμετοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης στην σφαγή των Παλαιστινίων. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει βαμμένα τα χέρια της με Παλαιστινιακό αίμα.
  • Ο αγώνας των Παλαιστινίων για εθνική ανεξαρτησία και δημιουργία δικού τους κράτους είναι πέρα για πέρα δίκαιος. Δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη του 2023 αλλά είναι ένας αγώνας 75 χρόνων ενός λαού απέναντι στον κατακτητή του. Είμαστε δίπλα στους Παλαιστινίους χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.
  • Δεν τσιμπάμε στα επιχειρήματα περί δήθεν τρομοκρατών της Χαμάς ή περί δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Είναι επιχειρήματα που θέλουν να αθωώσουν το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και να βγάλουν λάδι όσους διαχρονικά το στηρίζουν.

Μετά από συζήτηση που έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης του Σαββάτου στον Κάμπο, αποφασίστηκε νέο κάλεσμα προς συλλόγους/σωματεία/φορείς/κατοίους για το Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 20:00 μμ, στον ίδιο χώρο (Κάμπος), για να συγκροτηθεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Ζητείται από όσους συλλόγους/σωματεία επιθυμούν να συμμετάσχουν, εάν είναι δυνατόν, να έχουν πάρει απόφαση γενικής συνέλευσης ή διοικητικού συμβουλίου:

1.    Για συμμετοχή στην Επιτροπή Αλληλεγγύης που στόχο έχει την οικονομική εξόρμηση προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού για τον Παλαιστινιακό λαό, πάνω στα απλά βασικά σημεία που επισημάνθηκαν παραπάνω.

2.    Για προτάσεις σχετικά με τρόπους υλοποίησης των στόχων της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Σας καλούμε να συνδιαμορφώσουμε το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας αυτής!

Από το Δ.Σ.

Άγιος Κήρυκος, Δευτέρα 1 Απριλίου 2024.