Πρωτοβουλία της Eurobank για το Δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια»

Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σάμο και Ικαρία

Το Πρόγραμμα Μπροστά για την οικογένεια είναι μία καινοτόμα πρωτοβουλία με την οποία η Eurobank συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια διαχείρισης της δημογραφικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πρωτοβουλία, που συμπληρώνει δύο χρόνια, εστιάζει στα ανατολικά σύνορα, από τον ακριτικό Έβρο ως το Καστελόριζο, περιοχές εθνικής βαρύτητας οι οποίες λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών χαρακτηριστικών τους αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες συγκριτικά με άλλες περιοχές που είναι πιο κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διευρυμένο πλέγμα δράσεων σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Μεταξύ αυτών, είναι η συνεργασία με το Σωματείο BeLive, το οποίο, με τη στήριξη της Eurobank, προσφέρει θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης δωρεάν, βάσει ιατρικών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και πραγματοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης για την υπογεννητικότητα στις περιοχές που υποστηρίζει το Πρόγραμμα. Ήδη, περισσότερα από 300 ζευγάρια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ έχουν γεννηθεί, συνολικά, 15 μωρά με εξωσωματική γονιμοποίηση, για τα οποία η Τράπεζα, μέσω του Προγράμματος, κάλυψε όλο το φάσμα των δαπανών μέχρι τον τοκετό.

Οι διακεκριμένοι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές του Σωματείου Be-Live, κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, θα βρίσκονται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στη Σάμο και στις 30 Σεπτεμβρίου στην Ικαρία για να ενημερώσουν, σε ανοιχτές για το κοινό εκδηλώσεις, τους ενδιαφερόμενους για θέματα υπογονιμότητας αλλά και για τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Επίσης, εκπρόσωποι της διοίκησης αλλά και του τοπικού καταστήματος της Eurobank θα ενημερώσουν το κοινό για όλες τις παροχές του Προγράμματος Μπροστά για την Οικογένεια.

Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης, η συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της οποίας έχουν χορηγηθεί έως σήμερα περισσότερα από 600 βρεφικά πακέτα που καλύπτουν ανάγκες του μωρού για ένα έτος, και με το Σωματείο Μαζί για το Παιδί, που έχει υλοποιήσει 15 δια ζώσης και διαδικτυακά ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, για καίρια ζητήματα όπως η ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, ο σχολικός εκφοβισμός, τα όρια των παιδιών μέσα στην οικογένεια κ.ά.

Παράλληλα, η Eurobank, κατανοώντας τη σημασία που έχει η επαγγελματική ασφάλεια για τους νέους ανθρώπους ώστε να παραμένουν και να δημιουργούν οικογένεια στον τόπο τους, υλοποιεί πρόγραμμα δημιουργίας εξ’ αποστάσεως θέσεων απασχόλησης στο EuroPhone Banking, την υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πελατών της Τράπεζας, μέσω του οποίου έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα 45 θέσεις εργασίας στον Έβρο.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις παροχές του Προγράμματος στο www.eurobank.gr/mprosta

 

 

Eκδηλώσεις

29 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00

Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχιακού Μεγάρου – Βαθύ, Σάμος

 

30 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.00

Αίθουσα εκδηλώσεων Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου – Ικαρία