Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Πρωτιά της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για 1η φορά!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έδωσαν το παρών στην τακτική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας. Η αύξηση της συμμετοχής, αν και μικρή, (από 184 πέρσι, ψήφισαν 206 φέτος, αύξηση +11,9% δηλαδή) είναι ενθαρρυντική. Επιδιώκουμε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των μελών του Συλλόγου μας στις πολύμορφες δράσεις του, στις συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις.

Ο Σύλλογός μας αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους ως ένας Σύλλογος που έχει αγωνιστικότητα κι αυτό πρέπει να ενισχυθεί και πετυχαίνοντας μεγαλύτερη συμμετοχή να εκλέξει περισσότερους αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΔΟΕ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Άλλωστε η συμμετοχή στη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης ήταν χαμηλή. Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει και θα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να μην παγιωθεί ως πρόβλημα.

Χαιρετίζουμε, επίσης, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που, εκτιμώντας την πορεία του Συλλόγου μας ειδικά τα τελευταία χρόνια, μας εμπιστεύτηκαν και ανέδειξαν την ΑΣΕ πρώτη δύναμη, στο τιμόνι του Συλλόγου, για πρώτη φορά! Θεωρούμε ότι δεν είναι συγκυριακή εξέλιξη, σχετίζεται με την αναγνώριση της πλειοψηφίας των συναδέλφων, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις, της συμβολής της ΑΣΕ στην πάλη για τα συμφέροντα των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών.

Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε όλοι οι υποψήφιοι και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη όλων των συναδέλφων, είτε μας στήριξαν, είτε όχι, είτε συμμετείχαν στις εκλογές, είτε όχι. Άλλωστε ο Σύλλογος ανήκει σε όλους μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, οφείλουμε να πούμε, στους συναδέλφους που προήδρευσαν της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και στους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εφορευτική επιτροπή, καθώς μαζί με τη δικηγόρο, έκαναν πάρα πολλή δουλειά για να κυλήσουν όλα όπως πρέπει.

Τα αποτελέσματα, όπως αρχικά διαμορφώθηκαν μετά την καταμέτρηση, είναι τα εξής:

 

  2023 Ποσοστό Έδρες 2022 Ποσοστό Έδρες
Ψήφισαν 206 (+22)     184    
Άκυρα- Λευκά 2 (-4)     6    
Έγκυρα 204 (+26)     178    
Α.Σ.Ε. 77 (+29) 37,75% (+10,78%) 3 (+1) 48 26,97% 2
Ενωτική 69 (-8) 33,82% (- 9,56%) 3 (-) 77 43,26% 3
Αν. Επ. 38 (+12) 18,63% (+4,02%) 1 (-) 26 14,61% 1
Α.Κ.Ε. 20(-7) 9,8% (-5,37%) 0 (-1) 27 15,17% 1

 

Φέτος, όμως, στην κατανομή των εδρών υπάρχει μια ιδιομορφία, με δεδομένο ότι η παράταξη της Ενωτικής δικαιούται, με βάση τα αποτελέσματα, 3 έδρες, είχε όμως μόνο 1 υποψήφιο για το ΔΣ. Με βάση το καταστατικό του Συλλόγου και το νόμο που διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα (1264/82) οι 2 αδιάθετες έδρες της Ενωτικής πηγαίνουν, από μία, σε Ανεξάρτητη Επικοινωνία και Αγωνιστικές Κινήσεις.

 

Ως εκ τούτου, η τελική κατανομή των εδρών που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, είναι η παρακάτω:

 

Παράταξη Έδρες στο νέο Δ.Σ.
Α.Σ.Ε. 3 (+1)
Ενωτική 1 (-2)
Αν. Επ. 2 (+1)
Α.Κ.Ε. 1 ( – )

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το κρίσιμο είναι να λειτουργήσει άμεσα ο Σύλλογος, άλλωστε τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας είναι πολλά. Για το σκοπό αυτό οι παρατάξεις που ως τώρα αρνούνται να καταλάβουν τις έδρες με το σκεπτικό ότι δεν τις «δικαιούνται», καλό είναι να το σκεφτούν καλύτερα. Από αυτή τη σκοπιά η συγκρότηση του νέου ΔΣ πρέπει να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή.

 

Σάμος, 10 Δεκέμβρη 2023