Πρώτη μέρα σήμερα για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 και σε όλα τα σχολεία κάθε βαθμίδας τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Η Σαμιακή Τηλεόραση βρέθηκε στον αγιασμό στο 2ο Δημ.Σχολείο Πόλεως Σάμου, που πρόκειται να μεταστεγαστεί για να εκτελεστεί το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Σάμου, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Σεβαστάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Αμυρσώνης και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Σαμίων Δημήτρης Βογιατζής. Τον αγιασμό τέλεσε ο π.Δημήτριος Ρηγάκης, ενώ μίλησε και καλωσόρισε παιδιά, γονείς και επισήμους η νέα διευθύντριά του Δάφνη Παναγιώτου.

Στη συνέχεια η κάμερα της ΣΑ.Τ. βρέθηκε στον κοινό αγιασμό του 1ου και 2ου Γυμνασίων Σάμου, που τέλεσαν οι π.Ιωακείμ Μοσχονάς, Στέφανος Αθανασίου και Δημήτριος Ρηγάκης, παρουσία των ίδιων εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.

Τρίτος σταθμός ο κοινός αγιασμός των Λυκείου, Ενιαίου και ΕΠΑΛ, που τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Σωτήριος Κοσμόπουλος με τους ανωτέρω πατέρες και με την παρουσία εκτός των εκπροσώπων της δημ.αρχής και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κυριαζή.

Σε όλους τους αγιασμούς διαβάστηκε μήνυμα του Σεβ.Μητροπολίτη Σάμου κ.Ευσεβίου, που βρίσκεται στους Φούρνους, προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.