Στην Σάμο  βρέθηκε ο “γαλάζιος” υποψήφιος   της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής   προκειμένου να έχει επαφές με θεσμικούς παράγοντες, στελέχη του κόμματος και πολίτες. Συνεχίζει την προσπάθεια κατάρτισης του ψηφοδελτίου του με τον ίδιο να δηλώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το 60% αυτού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης  μετά από ένα μικρό εισαγωγικό σημείωμα απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων  ξεδιπλώνοντας κάποιες πτυχές του προγράμματος του για την επόμενη πενταετία.

Σε ερώτηση αν είχε δεύτερη σκέψη στην πρόταση που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό δεδομένου και του σύντομου χρόνου για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι η απάντηση ήταν χωρίς δεύετρη σκέψη και δήλωσε αισθάνεται τυχερός που στους επόμενους μήνες καλείται να υπηρετήσει τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου τα οποία γνωρίζει πολύ καλά και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας .

“Είμαι εδώ για να προσφέρω, όπως κάνω τόσα χρόνια από τη θέση μου ως στρατιωτικός, έρχομαι να δώσω και όχι να πάρω” τόνισε με έμφαση απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σχετικά με την επιστολή στήριξης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη, τόνισε ότι πρόκειται για μία κυνική επιστολή η οποία αναφέρεται σε μία απαράδεκτη συνδιαλλαγή.

Ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι ο κ.  Μουτζούρης έχει κάνει πολλά  ωστόσο είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν για τα νησιά που μπορούν να αναπτυχθούν κυρίως στον τομέα της καινοτομίας.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και το θέμα των υπερδομών έκανε μία ιστορική αναδρομή στην κατάσταση που επικρατούσε το 2019 με τις μεγάλες προσφυγικές ροές και την απόφαση που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση. Τόνισε ιδιαίτερα ότι 45 χρόνια τώρα φυλά σύνορα και πως η παρουσία του σε νευραλγικό πόστο μέσω του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας που αφορούσε το μεταναστευτικό άλλαξε την πολιτική πάνω στο ζήτημα τον Φεβρουάριο του 2020, αποτρέποντας την προσπάθεια εισόδου χιλιάδων προσφύγων- μεταναστών στον Έβρο. “Το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει” δήλωσε χαρακτηριστικά και είπε ότι  η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει λάβει μέτρα ώστε οι μεταναστευτικές ροές να μην επηρεάζουν την καθημερινότητα των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου δημιουργώντας συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους μετανάστες και συνθήκες κανονικότητας για τους ντόπιους.

Επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ανέφερε ότι στο ψηφοδέλτιο του χωρούν όλοι όσοι αγαπούν την πατρίδα τα νησιά και έχουν όραμα την ανάπτυξή τους.Ζήτησε από τον  κάθε ψηφοφόρο να σκεφτεί τι θέλει από τον άνθρωπο που θα τον εκπροσωπήσει στην Περιφέρεια. Διευκρίνισε ότι η καταγωγή του από τη Λέσβο δε θα είναι λόγος για να μη στηρίξει τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας αφού ο Περιφερειάρχης οφείλει να  επιμερίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον του σε όλη την Περιφέρεια με δίκαιο τρόπο.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας , υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου γνωστοποίησε ότι  στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφθεί και το νησί των Φούρνων ενώ ήδη έχει  μεταβεί και στην Ικαρία όπου είχε επαφές με στελέχη και μέλη της Ν.Δ αλλά και θεσμικούς παράγοντες.