Ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα για τους κατοίκους του Πυθαγορείου. Για πρώτη φορά  πλαγιοδέτησε  κρουαζιερόπλοιο   στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου στο νέο λιμάνι  της περιοχής προκαλώντας συγκίνηση σε όσους παρευρέθηκαν σε αυτή την πρώτη προσέγγιση. Το ποίο 170 μέτρων  ήταν  το CELESTYAL NEFELI  της εταιρείας CELESTYAL CRUISES.  

Μεγαλύτερη ήταν η συγκίνηση για τους παρευρισκόμενους από το γεγονός του ότι ο καπετάνιος που κατόρθωσε να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των κατοίκων του Πυθαγορείου είναι Σαμιώτης με καταγωγή από τον Παγώνδα  και ονομάζεται Νεκτάριος  Ρήγας.

Τον Καπετάνιο υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος προσφέροντας του σαμιώτικο ΝECTAR, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κυριαζής   παραδοσιακά εδέσματα , ο αντιδήμαρχος Πυτθαγορείου Βασίλης Βαλκαμλής, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φιλλιώ Βλαχοπόυλου η οποία προσέφερε στον καπετάνιο ένα  κάδρο ζωγραφικής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενώ στην υποδοχή παρευρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Στεφανής και Δημήτρης Μαυρατζ’ωτης.

Ο καπετάνιος από την πλευρά του ζήτησε από τους φορείς να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στις υποδομές ώστε να μπορεί άνετα κάθε φορά να γίνεται η πλαγιοδέτηση. Το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί δύο προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Πυθαγόρειο από πέρυσι και οι επιβάτες κατέβαιναν με λάντσες. Η εξέλιξη αυτή αναβαθμίζει την περιοχή και βάζει τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος της περιοχής.

Η επίσημη τελετή από τους τοπικούς φορείς για την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι Πυθαγορείου  θα πραγματοποιηθεί την  Μ. Τρίτη στις 12 το μεσημέρι   κατά την άφιξη του πλοίου με 400 Αμερικανούς φοιτητές.