Η παροχή εκπαίδευσης σε μια ευνοούμενη πολιτεία αποτελεί πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς, κάποιοι που προφανώς διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου της «Πορφυριάδας», δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοτική Αρχή από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της,  μεταξύ άλλων  ανέλαβε πρωτοβουλίες για την επίλυση του από τριετίας ζητήματος που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο της σχολικής μονάδας.

Υπηρετώντας τον θεσμικό μας ρόλο, με προσωπική επίσκεψη του κ. Δημάρχου στην Αθήνα και με την παρέμβαση του κ. Βουλευτή Σάμου στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, απετράπησαν οι γραφειοκρατικές  αγκυλώσεις που καθυστερούσαν την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το προαναφερόμενο γεγονός δημοσιοποιήθηκε σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, καθώς και σε συνέντευξη Τύπου προ δεκαπενθημέρου πριν την πρόσφατη συνέλευση του Συλλόγου.

Οι αναφορές στις ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Καρλοβάσου  περί «ολισθημάτων» και περί «μη ανταπόκρισης αιτημάτων» από τους θεσμικούς φορείς σε δελτία τύπου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η επιδίωξη της προσωπικής ανέλιξης του συντάκτη των ανακοινώσεων, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, όπως πιστεύουμε και για τους περισσοτέρους γονείς και κηδεμόνες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η επίλυση προβλημάτων για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων του Δήμου, μας  αφορά όλους.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ