ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά τις  χθεσινές  δημαιρεσίες  του Δημοτικού Συμβουλίου να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο του και στο Προεδρείο του. Αναλαμβάνει σε μια περίοδο θεσμικών , οργανωτικών, κοινωνικών  και οικονομικών μεταβολών στην αυτοδιοίκηση και στη χώρα.

Προτεραιότητες μας  ως  παράταξη  για τη νέα δημοτική θητεία  :

  • Η ανάσχεση της δημογραφικής αιμορραγίας με συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο όπου θα αφορά τα νησιά των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. Τα ζητήματα ασφάλειας και η αδιαπραγμάτευτη εθνική μας κυριαρχία θωρακίζονται πέρα από την ενίσχυση της διπλωματικής θέσης και της αμυντικής ισχύος της πατρίδας μας, με την ανάπτυξη και τη δημογραφική ανάταση. Ανάταση με σχέδιο και κίνητρα θεσμοθετημένα (οικονομικά- θεσμικά- οικογενειακά) ώστε να επιστρέψουν οι νέοι στο νησί και να μην συνεχισθεί η φυγή τους.
  • H αλλαγή του Χωροταξικού με κοινωνική δικαιοσύνη ώστε το νησί μας να «αναπνεύσει» προσελκύοντας νέες παραγωγικές επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού , των Υπηρεσιών και του Πρωτογενούς τομέα.
  • Η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον, στην παράδοση και τον πολιτισμό μας.
  • Η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός της κοινωνικής πολιτικής του δήμου δίνοντας προτεραιότητα σε ομάδες πληθυσμού που γνωρίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την κακοποίηση και τη σύγχρονη φτώχια.
  • Η συνέχιση και ολοκλήρωση των ήδη ενταγμένων και χρηματοδοτημένων έργων και δράσεων του δήμου συνολικού ύψους 41,9 εκατομμύρια ευρώ και η ένταξη και υλοποίηση νέων .
  • Η θεσμική ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και της καταστατικής θέσης των αιρετών, η οικονομική της αυτοτέλεια και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες.
  • H δημιουργία μετά από διαβούλευση Πανεπιστημιακής σχολής στο χώρο του πρώην ΚΥΤ στη πόλη της Σάμου και Στρατηγείου Π. Π. καθώς και η ίδρυση και λειτουργία στο νησί του εθελοντισμού Πυροσβεστικής Ακαδημίας .
  • H ουσιαστική στήριξη των σεισμοπλήκτων, με διεκδίκηση στην κεντρική εξουσία ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης που καθυστερούν. Εκπόνηση και χρηματοδότηση του υπεσχημένου αλλά μη εκπληρωμένου Ειδικού Σχεδίου για τη Σάμο.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους.