Ομόφωνα  ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο  Σάμου  την υποβολή  δύο  προτάσεων   για ίδρυση διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας  και Κοινωνικού Παντοπωλείου μέσω του  επιχειρησιακού  προγράμματος  «Βόρειο Αιγαίο»  άξονας  προτεραιότητας 2α.   Το πρώτο αφορά  στην ενεργό ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση, κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων.  Η δράση αυτή προβλέπεται να λειτουργήσει  για μία τριετία  και είναι προυπολογισμού   229.000 ευρώ. Στην εισήγησή της η Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας πρότεινε την  δημιουργία ενός γραφείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με τους Ρομά, και θα εδρεύει στο Καρλόβασι  προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό τους. Επίσης προτάθηκε να στελεχωθεί το κέντρο με δύο άτομα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  χαρακτήρισε το μέτρο ασπιρίνη για τον καρκίνο λέγοντας ότι όλα  αυτά είναι ψίχουλα που δίνονται στον λαό για να δοθούν οι μεγάλες  ελαφρύνσεις και φοροαπαλαγές  στους μαγαλοεπιχειρηματίες .

Ο δήμαρχος Σάμου παίρνοντας τον λόγο χαρακτήρισε   την πρόταση καλή και ως προσπάθεια πολλά υποσχόμενη.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στη  δημιουργία Δομής παροχής βασικών ειδών (ένδυσης, υπόδησης, σίτισης)  σε σταθερή βάση .  Συγκεκριμένα  πρόκειται για κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο που θα απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας η απειλούνται άμεσα  να βρεθούν. Η δράση θα είναι τριετής, συνολικού προϋπολογισμού 117.000 ευρώ.

   Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αντικατάστασης της παραιτηθείσας δημοτικής συμβούλου  Βίκυς Γρύλλου  από τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού όπου ψηφίστηκε  να τοποθετηθεί ο νέος δημοτικός Σύμβουλος Δ. Καζόγλου, στο ΔΟΠΠΟΝΑΣ ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βαλκαμλής και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η  πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Άννυ Ανδρεάδη.