ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ! ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΡΑ!  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της, στα Ειδικά Σχολεία! Όλοι όσοι εργάζονται στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγουν να υποβαθμίσουν τη διασφάλιση  της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές να παραμένουν ανοιχτά. ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Διεκδικούμε:

  • Λειτουργία όλων των σχολείων με ολιγομελή τμήματα.
  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!
  • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.
  • Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.
  • Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.
  • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.
  • Να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές άμεσα.

 

 

Υπάρχει απόφαση της ΔΟΕ για 24ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής την Πέμπτη 18 Μαρτίου. Προτείνουμε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να κηρύξει στάση εργασίας 11:00-14:00 και να καλέσει μαζί με το σωματείο των δασκάλων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στις Διευθύνσεις στις 12:00. Σε κάθε περίπτωση η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους στη παράσταση διαμαρτυρίας