ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του 6ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου (21 χλμ.), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στη Σάμο, πρόκειται να ισχύσουν, κατά τις ώρες από 08.30 έως 12.30 στο οδικό δίκτυο από το σημείο αφετηρίας την πλατεία στην περιοχή Ηραίον της Σάμου, έως και το σημείο τερματισμού στην πλατεία Θ. Σοφούλη στην πόλη της Σάμου, οι απαραίτητες -κατά περίπτωση- προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

 

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το μήκος των Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου και Πυθαγορείου – Σάμου (και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας αυτών), έως και τις εισόδους της πόλης της Σάμου.

 

Κατόπιν αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της διοργάνωσης, θα διεξάγεται ως εξής:

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από Καρλόβασι, με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβάσιου από Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου, διασταύρωση Πευκάκια και ακολούθως οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται αντίστροφα για τα οχήματα που θα κινούνται από την πόλη της Σάμου προς την περιφέρεια Καρλοβασίου.

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την περιφέρεια Καρλοβασίου προς την περιφέρεια Πυθαγορείου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω Ε.Ο. Σάμου –Καρλοβασίου, Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου, διασταύρωσης Πευκάκια, οδό Νεαπόλεως, κόμβο Αγίας Ειρήνης και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Μυτιληνιών –Σάμου. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται αντίστροφα για τα οχήματα που θα κινούνται από την περιφέρεια Πυθαγορείου προς την περιφέρεια Καρλοβασίου.

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την περιφέρεια του Πυθαγορείου προς την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Μυτιληνιών – Σάμου και στη συνέχεια από τον κόμβο Αγίας Ειρήνης, μέσω οδού Νεαπόλεως – Πευκάκια, προς το εσωτερικό της πόλης. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται αντίστροφα για τα οχήματα που θα κινούνται από την πόλη της Σάμου προς την περιφέρεια Πυθαγορείου.

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Μεσόγεια, Πάνδροσο, Σπαθαραίοι, Πύργος, Κουμαραδαίοι, Μαυρατζαίοι, Χώρα και Πυθαγόρειο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών, μέσω της περιοχής «Ζερβού». Η εκτροπή της κυκλοφορίας προς την προαναφερόμενη Ε.Ο., θα γίνεται εντός της δημοτικής κοινότητας Χώρας (κεντρική διασταύρωση).

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Παγώνδα, Μύλοι και Ηραίο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου, με πραγματοποίηση αριστερής στροφής που οδηγεί στη Χώρα Σάμου και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών-Σάμου (περιοχή «Ζερβού»).

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την ευρύτερη περιοχή του Βαθέος Σάμου με κατεύθυνση την περιοχή του Πυθαγορείου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Σάμου– Μυτιληνιών (περιοχή «Ζερβού»).

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την περιοχή του Πυθαγορείου με κατεύθυνση το Καρλόβασι, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Χώρας –Κουμαραδαίων -Πύργου – Καρλοβασίου.

 

  • Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Παλαιόκαστρο, Ποσειδώνιο, Μυκάλη και Ψιλή Άμμος με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού και αντίστροφα.

 

Αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παραπάνω περιοχές, καθώς και για την ασφαλή κίνηση των αθλητών.