Δύο οικίσκοι τοποθετήθηκαν  το μεσημέρι της Κυριακής, στην νότια πύλη του ΚΥΤ δίπλα στον περιφερειακό οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως προσωρινά  ιατρεία  για την εξέταση ύποπτων κρουσμάτων κορονοιού. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και όλο τον συντονισμό για την τοποθέτηση των οικίσκων έχει αναλάβει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πανουράκης  ο οποίος και βρισκόταν την Κυριακή στο σημείο μαζί με τον ειδικό συνεργάτη της Π.Ε Σάμου, Πολυκράτη Κωνσταντινίδη.

Στους συγκεκριμένους χώρους εξέτασης θα εργάζονται τρεις γιατροί και τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι θα εξετάζουν για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού αποκλειστικά και μόνο από τους  μετανάστες που διαμένουν στο ΚΥΤ, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το Νοσοκομείο Σάμου.

Τα έξοδα όπως δήλωσε ο κ. Πανουράκης θα καλύπτονται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου  ενώ οι θέσεις θα προκηρυχτούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης   εξέφρασε την αγωνία του για το αν θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από γιατρούς και νοσηλευτές για τις θέσεις.

πηγη: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ