Με την συμμετοχή 326 προσκυνητών από την Σάμο και την Ικαρία πραγματοποιήθηκε η  εκδρομή που διοργάνωσε η Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών στην Τήνο  με το έκτακτο δρομολόγιο τou NHSOS MYKONOS της HELLENIC SEA WAYS που συμπεριέλαβε και το λιμάνι της Τήνου στις προσεγγίσεις του.

Με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο, τον Αρχιμανδρίτη Σωτήριο, ιερείς διαφόρων ενοριών,οι πιστοί είχαν την ευκαιρία την Παρασκευή 1η Ιουνίου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας της Τήνου.

Γύρω στις οκτώ το πρωί  έφτασε στην εκκλησία ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος   τον οποίον υποδέχτηκαν οι ιερείς του Ναού της Παναγίας  αλλά και της Σάμου και  στην συνέχεια κατευθύνθηκε στον ναό όπου και ξεκίνησε την Αρχιερατική Λειτουργία.

Μιλώντας στους πιστούς ο Μητροπολίτης Σάμου δεν έκρυψε την συγκίνησή του αφού όπως είπε είχε βαπτιστεί στην συγκεκριμένη εκκλησία.

Με κατάνυξη το πλήθος των πιστών παρακολούθησε την λειτουργία ενώ στο τέλος έλαβαν τη θεία κοινωνία.


All-focus

Μετά την παράκληση έγινε ξενάγηση στο ισόγειο του ναού όπου υπάρχει το σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας, το πηγάδι με το αγίασμα αλλά και οι κολυμπήθρες στις οποίες όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες παιδιών βαφτίζονται.

Στο τέλος  της εκδρομής ως ενθύμιο του προσκυνήματος τραβήχτηκε αναμνηστική φωτογραφία ενώ δόθηκε η υπόσχεση ότι θα  ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από την Μητρόπολη που θα δίνουν στους πιστούς την ευκαιρία να επισκεφτούν και άλλα προσκυνήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.