Τετράωρη ταλαιπωρία χθες βράδυ για 299 επιβάτες από Μυτιλήνη με προορισμό τον Πειραιά

Πιστό στην παράδοση που θέλει τα πλοία της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς κατά διαστήματα να προσκρούουν στο λιμάνι της Χίου, χθες Τρίτη στις 9 το βράδυ το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» προσέκρουσε και αυτό, «αχρηστεύοντας» προσωρινά το χώρο πρόσδεσης. Αλλά και προκαλώντας τετράωρη περίπου ταλαιπωρία τόσο στους επιβαίνοντες όσο και σε αυτούς που επρόκειτο να επιβιβασθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια πιθανή βλάβη στην μία προπέλα του «Νήσος Σάμος» κατά την διαδικασία πρόσδεσης είχε ως αποτέλεσμα κατά την πρόσκρουση να σπάσει ένα μεγάλο κομμάτι της βοηθητικής ράμπας στην προβλήτα και το πλοίο με 299 επιβάτες από Μυτιλήνη, να μην μπορεί να αναχωρήσει για την συνέχεια του δρομολογίου του για Ψαρά – Πειραιά, αν δεν επιθεωρηθεί από τον Νηογνώμονα του.

Στο πλοίο επέβαιναν επίσης από τη Μυτιλήνη 72 Φορτηγά, 46 Ι.Χ. και 18 Δ/Κ.
Τελικά μετά από έλεγχο από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο πλοίο, δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της μηχανής ούτε εισροή υδάτων, ενώ από το περιστατικό σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Πάντως μέχρι την επισκευή του λιμανιού θα χρησιμοποιείται το λιμάνι των Μεστών, όπου τα ξημερώματα προσέγγισε το πλοίο «Διαγόρας» της γραμμής Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη.
Μετά την σχετική επιθεώρηση στο πλοίο επιβιβάσθηκαν άλλοι 300 περίπου επιβάτες και οχήματα και στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα αναχώρησε για Πειραιά.

Πηγή: stonisi.gr