ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ

για την Υγεία και το Προσφυγικό

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για τα δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το λαό του νησιού μας, την Υγεία και το Προσφυγικό, αποφάσισε να ενώσει ακόμη μια φορά τη φωνή της με το Σύλλογο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σάμου και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του να συμμετέχει στην Παναιγαιακή Μέρα Δράσης την Τρίτη 15 Οκτώβρη.

 

Διεκδικούμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού (νοσοκομείο, παιδιατρική, ΕΚΑΒ, Κ. Υγείας κλπ) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία.

 

Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί και τη χώρα, να κλείσει το hotspot, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να γίνονται τα αιτήματα τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές.

 

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

 

Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης, τον συντονισμό και την κοινή δράση  καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μελών μας, τους γυναικείους, εμπορικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς συλλόγους και φορείς του νησιού,

σε Σύσκεψη

την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα

στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

 

Καλούμε όλους τους συλλόγους και φορείς που στις 27 Αυγούστου κινητοποιηθήκαμε για την Υγεία και στις 7 Φλεβάρη απεργήσαμε και διαδηλώσαμε για όλα τα παραπάνω, να ξαναπάρουν θέση μάχης και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο τη δράση αφού κανένα από τα δύο ζητήματα δεν έχουν λυθεί αλλά αντίθετα διογκώνονται. Τους καλούμε να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην Παναιγιακή Κινητοποίηση στις 15 Οκτώβρη.