Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συνεδρίασε την Τρίτη 23 Οκτώβρη και αποφάσισε να αλλάξει τη μέρα Απεργίας που είχε αποφασίσει σε προηγούμενη συνεδρίασή της, από 8 Νοέμβρη σε 14 Νοέμβρη, εκτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση που πήρε τις προηγούμενες μέρες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για Απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Κόντρα στη στάση της ΓΣΕΕ που δεν παίρνει απόφαση να οργανώσει την δράση και τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία, εμείς επιμένουμε ότι οι εργαζόμενοι καθολικά πρέπει να παλέψουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες  για την ικανοποίηση των αναγκών τους, ενάντια στα κέρδη των λίγων και αυτό πρέπει να γίνει και με Απεργία!

Η κοροϊδία της κυβέρνησης είτε για τη δήθεν υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, είτε για τα ψίχουλα που μοιράζει στους εξαθλιωμένους από το φαγοπότι κερδών που κάνει το μεγάλο κεφάλαιο, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους. Μετά από ένα καλοκαίρι που παντού «μύριζε ανάπτυξη» το «ταμείο» των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων τελικά είναι «μείων» αφού όσο και να «έλιωσαν» στη δουλειά από τους εξοντωτικά εντατικούς ρυθμούς, οι μισθοί και οι εισπράξεις δεν φτάνουν για να πληρωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Γι αυτό σημαίνουμε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε όλο το νομό.

Συντονίζουμε τη δράση μας Πανελλαδικά και καλούμε τα Σωματεία του νομού άμεσα να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις και να φτιάξουν σχέδιο οργάνωσης της δράση τους μπροστά στην Απεργία, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενημέρωση των εργαζόμενων του κλάδου τους, παρεμβάσεις για ανάγκες και προβλήματα που αφορούν τους συναδέλφους.

Οι Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και εμπόρων να αναλάβουν ευθύνη και δράση απέναντι στα μέλη τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των εργαζομένων στις 14 Νοέμβρη.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων

 

Διεκδικούμε:

 • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
 • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
 • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Δημόσια Καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλισης. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτατου μισθού.
 • Πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στο νομό μας, με παροχές υγείας, περίθαλψης κλπ σε όλους ανεξαιρέτως, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν
 • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Σάμο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Καμιά κατάσχεση λαϊκής περιουσίας. Καμιά διακοπή ρεύματος.
 • Κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα.- Ουσιαστική ενίσχυση με οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν για αγορά πετρελαίου.
 • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
 • Να κλείσουν τα hotspot στα νησιά του Αιγαίου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου. Όχι στο μίσος και το ρατσισμό.
 • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους ΝΑΤΟ και Ε.Ε.. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την χώρα.

 

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας

και των Απεργιακών Συγκεντρώσεων

ΣΑΜΟΣ: 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ευδήλου

 

Όλοι να πάρουν θέση στον αγώνα. Ο εφησυχασμός και η ηττοπάθεια που μας έχουν «ποτίσει» όλα αυτά τα χρόνια κυβερνώντες, κόμματα του κεφαλαίου και εργοδοσία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Για μια καλύτερη ζωή χωρίς φτώχια, εξαθλίωση, πολέμους και προσφυγιά θέλει συλλογική δράση και ταξικός αγώνας.

Ό,τι έχουμε ανάγκη με αγώνα θα το πετύχουμε.